Nem kell már bridge a Philips Hue okosizzókhoz

philips hue
Philips Hue
Vágólapra másolva!
Elég egy okostelefon a bluetoothos modellek vezérléséhez.
Vágólapra másolva!

Jó eséllyel mindenki hallott már a Philips felső kategóriás Hue termékcsaládjáról, elsősorban a hangulatvilágításra vágyók körében népszerűek a vezérelhető, akár több millió árnyalatban világítani képes fényforrások. Sajnos eddig még egy pár izzós rendszer kiépítése sem volt olcsó mulatság, részben mivel a mobilok nem tudtak közvetlenül utasításokat küldeni a világítótesteknek. Helyette az történt, hogy közel 20 ezer forintért kellett vásárolni egy Hue Bridge nevű vezérlőkütyüt, ez kötötte össze a lámpákat a mobilokkal.

Philips Hue Forrás: Philips

A Philips most végre részben megoldotta a problémát, az új generációs Hue okosizzói már beépített Bluetooth-ot is tartalmaznak, így közvetlenül képesek kommunikálni a mobilokon futó beállítóappal. A termékek az Amazon Alexával és a Google Asszisztenssel is vezérelhetőek.

A bluetoothos Hue modelleknek három hátrányuk van: egyrészt a mobilappjukból legfeljebb tíz okosizzó irányítható, másrészt nem érhető el az időzített kikapcsolási és bekapcsolási funkció, harmadrészt pedig a Bluetooth limitált hatótávolsága miatt az állításkor közel kell lenni a fényforrásokhoz. Amennyiben a vásárlóknak ezek kényelmetlenséget jelentenének, akkor utólag kiegészíthetik a bluetoothos rendszerüket egy Hue Bridge kütyüvel.

bluetoothos modellekkel bővült a Philips Hue termékvonal Forrás: Philips

A bluetoothos okosizzók elsőként az Egyesült Államokban kerültek piacra, hazánkban nem használatos BR30 és B22 foglalatos változatokban. Mindkettőből három modell létezik: a fehér fényű 15 dollárba, az állítható hőfokú fehér fényt adó 30 dollárba, míg a több millió színárnyalatban világítani képes 50 dollárba kerül. Átszámítva nettó 4300, 8600 és bő 14 ezer forintokról van szó.

Nem olcsó, csak olcsóbb lett egy Philips Hue rendszer kialakítása.

Hírünk írásakor még nem volt világos, hogy a termékek európai piacokra szánt változatai mikor válnak elérhetővé.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!