Egyjátékos testvért kaphat a PUBG

playerunknown's battlegrounds pubg videojáték
Playerunknown's Battlegrounds
Vágólapra másolva!
Új fejlesztőstúdiót nyitott a sikerjátékért felelős vállalat.
Vágólapra másolva!

Hónapok óta kevés szó esik az éppen aktuális battle royale őrületet elindított PUBG-ről (PlayerUnknown's Battlegrounds), azonban továbbra is komoly bevételt termelő címről van szó, a SteamCharts információi alapján a steames változatával az elmúlt 30 napban átlagosan 357 ezren játszottak szimultán. Emellett nem szabad elfelejteni, hogy már Androidra és iOS-re is elérhető, ráadásul előre fizetős helyett free to play formában.

Playerunknown's Battlegrounds Forrás: PUBG Corporation

Magyarán a PUBG Corporationnek látszólag továbbra is nagyon megy a szekere, konkrétan annyira, hogy új fejlesztőstúdiót nyitott Striking Distance néven. Ez a leánycég a tervek szerint elsőként egy sztoriközpontú játékot fog készíteni a PUBG univerzumában, azaz egyjátékos címen fog dolgozni. Ez persze nem jelenti azt, hogy biztosan nem lesz valamiféle többjátékos komponens a tervezett játékban.

A Striking Distance vezetésére Glen Schofieldet sikerül leigazolni, a férfi felügyelete mellett úgy 50 játék készült, többek közt a Dead Space, a Call of Duty Advanced Warfare, és a Call of Duty WWII. A férfi a kérdéses CoD-játékokat fejlesztett Sledgehammer Games társalapítója.

Az új fejlesztőstúdió egyelőre a megalapítás lépésénél tart, Glen Schofield a következő fázisban világszínvonalú munkát végző tehetségeket kíván leszerződtetni, az érdemi munka nyilván csak ezután kezdődhet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!