Javul a YouTube videoajánlása

2019.06.27. 12:07

Jobban testre lehet majd szabni a megjelenő csatornákat.

A techcégek javához hasonlóan a YouTube-nak is meggyőződése, hogy mindent jobban tud a felhasználóinál, csak mert begyűjtött róluk pár ezer oldalnyi információt. Szerencsére újabban kezdenek rájönni az efféle cégek illetékesei, hogy mindenki jobban jár, ha egy picivel nagyobb szabadságot adnak a felhasználóknak.

Eltüntethetőek lesznek egyes csatornák az ajánlott videók közül, és azt is elárulja majd a YouTube, hogy miért ajánl bizonyos videókatForrás: YouTube

A sorba most beállt a YouTube is, a felhasználók a jövőben teljesen eltüntethetnek majd bizonyos csatornákat a számukra ajánlott videók közül. Így ha például valaki érdeklődik egy téma iránt, de nem érdekli a témával foglalkozó egyik csatorna, akkor a blokkolás után

annak a videóit nem fogja többé látni az ajánlott elemek között.

Emellett a YouTube azt is elárulja majd, hogy miért ajánlj ismeretlen csatornáktól videókat. Ilyen ok lehet például az, hogy az egyik kedvelt csatorna közönségének jókora része a másik csatornát is nézi.

Végül érdekes, hogy a jövőben a YouTube mobilapp kezdőlapjának a tetején láthatóak lesznek a témák, amelyek a videomegosztó szerint érdeklik az adott felhasználót. Ezek szűrőként működnek majd, egy témára rákoppintva megjelennek majd az adott témában ajánlott videók. A fejlesztést első körben csak az angol nyelvet használók kapják meg, de idővel persze további nyelvek is támogatottá válnak.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!