Brutálisan kiszúrt az indie fejlesztőkkel a Steam

valve steam
A gamerek egy része félreértette a Grand Prix szabályzatát, így rengeteg bevételtől eshettek el az olcsóbb játékok fejlesztői
Vágólapra másolva!
Ezrével törölték a kívánságlistáikról az olcsóbb játékokat a felhasználók.
Vágólapra másolva!

A héten elindult a Steam nyári leárazása, és ugyan ennek az alternatív játékboltok miatt már közel sincs olyan jelentősége, mint pár évvel ezelőtt, de mégis nagy esemény a számítógépes játékosok jókora részének. Ezzel párhuzamosan a vállalat egy túlkomplikált minijátékot is tervezett, a Grand Prix során jól teljesítő csapatok tagjai ingyen megkapják a kívánságlistájuk első helyére beállított játékot.

A gamerek egy része félreértette a Grand Prix szabályzatát, így rengeteg bevételtől eshettek el az olcsóbb játékok fejlesztői Forrás: Origo

Sajnos a vállalatnak véletlenül sikerült rengeteg független játékfejlesztővel brutálisan kibabrálnia: egyes játékosok félreértették a játékszabályzatot, és azt hitték, hogy ha nyernek, akkor véletlenszerűen kapnak egy játékot a kívánságlistájukról, mire elkezdték kitörölgetni a listáikból az olcsó játékokat.

A tipikusan olcsó indie játékokat fejlesztők egyszer csak azt vették észre, hogy ezrével csökken azok száma, akiknek a kívánságlistáján szerepelnek a termékeik.

Ez óriási probléma számukra, hiszen akik most a félreértés miatt törölték a kívánságlistáikról a játékaikat, azok jó eséllyel örökre el is felejtik azokat.

A Steam gyorsan reagált a helyzetre, módosította a játékszabályzat szövegezését, de ez már csak alacsony hatékonyságú tűzoltásnak mondható. A listatakarító játékosok mentségére szóljon, hogy a játékbolt illetékesei eredetileg valóban kissé félreérthetően fogalmaztak a potenciálisan megnyerhető játékok kapcsán, nem mindegyik gamer nézte meg a kisbetűs szöveget a helyzet tisztázása érdekében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!