Nem kap idén második óriásfrissítést a Windows 10

windows 10 may 2019 update
Windows 10 May 2019 Update
Vágólapra másolva!
Helyette az ősszel egy szervizcsomag érkezik majd a májusi kiadásához.
Vágólapra másolva!

Néhány héttel ezelőtt azt spekuláltuk, hogy a szokásától eltérően a Microsoft idén kettő helyett csak egyetlen óriásfrissítést fog kiadni a Windows 10-hez, a mostanra már megjelent May 2019 Update verziót.

Windows 10 May 2019 Update Forrás: Microsoft

Terminológiai jellegű vitát ugyan lehet folytatni erről, de lényegében helyesnek bizonyult a tippünk: a vállalat tisztázta, hogy idén ősszel érkezik majd egy szokatlanul komoly patch a Windows 10 May 2019 Update-hez, azonban

ez csak egy összegző frissítés lesz.

A foltozás javít majd a Windows 10 May 2019 Update egyes elemeinek a teljesítményén, hozzáad pár nagyvállalati funkciót a repertoárjához, továbbá általánosságban véve emeli az operációs rendszer minőségét.

Az ősszel nem lesz klasszikus óriásfrissítés, helyette a Microsoft egy szervizcsomagot fog kiadni a Windows 10 May 2019 Update-hez, így az operációs rendszer fő buildszáma is marad 18362.

A fejleményt jó hírnek tartjuk, hiszen a kumulatív frissítések sokkal gyorsabban és kisebb rizikóval települnek a klasszikus óriásfrissítéseknél, ami jelentős könnyebbséget jelent mind a Microsoft, mind pedig a felhasználók számára. Emellett az őszi óriásfrissítés kihagyása lehetővé teszi majd a Windows 10 May 2019 Update széles körű elterjedését, ezzel csökkentve a Windows 10 használatban lévő verzióinak a töredezettségét.

A slow ringben lévő Windows Insiderek már telepíthetik az őszi szervizcsomag első előzetesét, ez a 18362.10000-es buildszámot kapta.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!