Villámgyorsak az AOC gamer monitorai

2019.07.03. 16:08

Fél ezredmásodperc az AGON család tagjainak a válaszideje.

Folytatja a számítógépes játékosoknak szánt monitorcsaládjának bővítését a kínai AOC, a hamarosan piacra kerülő AGON AG251FZ2 és AGON AG271FZ2 különlegességét a 0,5 ms válaszidő jelenti. A két monitor közti egyetlen érdemi különbség a kijelző átlója, az előbbi 24,5 hüvelykes, míg a társa 27 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik.

AOC AGON AG251FZ2Forrás: AOC

Az extrém alacsony válaszidőből valószínűleg többen is jól sejtik, hogy TN panel került a monitorokba. Mindkettő 1920×1080 pixeles, 240 Hz-es frissítési sebességű, és támogatja az AMD FreeSync adaptív képfrissítési technikát. Nem esett róla szó, hogy rendelkeznének NVIDIA G-Sync Ready hitelesítéssel, így nem világos, hogy a megfelelő GeForce videokártyák vezérlőpaneljében az adaptív frissítést kikényszerítve mennyire működnek jól.

Az egyéb extrák terén sincs miért szégyenkezniük a termékeknek: DisplayPort, HDMI, DVI-D és D-SUB bemeneteket kínálnak, 2× 3 wattos sztereó hangszórókat és audio Jack kimenetet kaptak, továbbá USB hub is található bennük, a négy USB 3.0 közül az egyik port ráadásul gyorstöltős.

Forintosított vagy eurósított árakat egyelőre nem tudunk mondani, az USA-ban 330 és 380 dollárba kerülnek majd az AOC új monitorai, nettó 94 és 109 ezer forintoktól van szó.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!