Megvédi a fejlesztőket a lincselőktől az Epic Store

shenmue 3 videojáték
Shenmue 3
Vágólapra másolva!
Kompenzálja a közösségi finanszírozásos projekteket a miatta visszakért támogatásokért.
Vágólapra másolva!

A piacvezető Steam digitális játékbolt rajongóinak egy része továbbra sem képes beletörődni, hogy az Epic Games Store egymás után szerzi az exkluzív játékokat, a legújabb botrány a közösségi finanszírozással megvalósuló Shenmue 3 körül tört ki. A számítógépes verzióját eredetileg a Steamen tervezte kiadni az Ys Net fejlesztőcég, azonban a nemrég partnerségre lépett az Epic Games Store-ral, így az első időszakban csak a kérdéses piactéren lesz kapható a játék.

Shenmue 3 Forrás: YS Net

Erre elindult a mostanra már jó néhány alkalommal látott lincselés: a Shenmue 3 kickstarteres támogatóinak egy része elkezdte visszakövetelni a pénzét, csak mert nem a steamen beváltható termékkulcsot kapnak majd a játékhoz. A fejlesztőcég minden károsultnak vissza fogja téríteni a pénzét.

A legújabb botrányra válaszul az Epic Games társalapítója bejelentette, hogy a jövőben a vállalat teljes anyagi kompenzációt fog nyújtani az olyan közösségi finanszírozást használó fejlesztők számára, akik pusztán azért veszítenek támogatást, mert a játékuk az első időszakban csak az Epic Games Store-ban lesz kapható.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!