Ezekben a nyári élménytáborokban robotot terveznek a gyerekek

Pepper, a robot végez előszűrést egy budapesti orvosi rendelőben
Vágólapra másolva!
Ha egy gyerek vagy kamasz komolyan érdeklődik valami iránt, érdemes minden lehetőséget megadni neki, hogy minél mélyebbre áshassa benne magát, és kielégíthesse tudásvágyát. Elnézve a manapság legkeresettebb hiányszakmákat és a jövőkutatók sci-fiket megszégyenítő előrejelzéseit, különösen igaz ez a technológiai és informatikai témákban. Számos nyári tábor szerveződik ezek köré a témák köré, megnéztük hova érdemes menni a nyár második felében.
Vágólapra másolva!

Ha egy fiatalt igazán érdekel valami, amiben ráadásul játékos formában mélyülhet el, akkor azt nem tanulásként fogja felfogni, sokkal inkább játéknak. A számítógépek világa – élen a játékokkal persze – rengeteg fiatalt vonz, ami ad egyfajta affinitást a technológiai témákhoz.

Ha odafigyelünk erre és ösztönözzük őket, az olyan tudást alapozhat, amiből felnőtt korukban rengeteget profitálhatnak.

Az ilyen jellegű tudás megszerzésére, elmélyítésére vagy az érdeklődés megalapozására remek lehetőséget kínálnak a gyakorlati jártasságra fókuszáló, mégis élményekkel teli nyári táborok. Mutatunk is hármat.

PEOPLE TEAM robotika tábor és dróntábor

A PEOPLE TEAM Alapítvány 1991 óta szervez nyári táborokat 7-17 éveseknek, mára összesen 21 különböző tematikában. Évek óta a legnépszerűbb témák az informatika, a robotika és a nagy érdeklődésre való tekintettel idén először drónépítés is választható. Az informatika szekció gerincét a programozás és a 3D-tervezés adja, ami az egyes turnusokban képszerkesztéssel vagy holnapkészítéssel egészül ki. A robotika és a drónépítésen pedig az elméleti alapok gyors elsajátítása után rögtön működő gépeket építhetnek a gyerekek.

People Team - Robotika tábor Forrás: Origo

A tábor helyszíne a Neumann János Egyetem Homokbányai Kollégiuma Kecskeméten, egy hét teljes ellátással és minden programon való részvétellel 75 000 Ft-ba kerül.

A tábor előnye, hogy a saját választott témájuk mellett a táborozók délután a kígyósimogatástól kezdve a strandoláson át egészen a trambulinozásig, bármit kipróbálhatnak. Sőt, a további másik 20 szekció foglalkozásait is megnézhetik, így szélesítve látóterüket és érdeklődésüket, nem is beszélve az itt köttetett barátságokról.

A táborról minden infó itt: https://peopleteam.hu/

Logischool

A Logischool táborok Budaörsről indultak 2014-ben, a 7-14 éves, technológia iránt érdeklődő fiatalokat célozva. Azóta hatalmas és kiterjedt hálózatot hoztak létre, amibe jelenleg 897 tábor tartozik 39 helyszínen szerte az országban. Területi lefedettségükkel talán csak a kurzusaik változatossága vetekszik. Kezdőktől a haladókig több szinten indítanak foglalkozásokat a megszokott programozás, robotika és Minecraft mellett videó- és képszerkesztés, grafika és weblapszerkesztés tematikával, de élményalapú vállalkozási műhelyt is választhatnak a gyerekek.

A Logischool nem ottalvós tábor, hanem 8 és 17 óra között vállalják a gyerekek oktatással és szabadidős délutáni programokkal egybekötött felügyeletét, mindezt hétfőtől péntekig Budapesten 48 000 Ft-ért, vidéken valamivel olcsóbban.

A táborról minden infó itt: https://www.logiscool.com/hu/camps

Forrás: Origo

Funside

A Funside csapata 2007 óta szervez táborokat 8 - 17 éves gyerekek számára. Náluk is rengeteg féle tábor közül lehet választani, egész pontosan 22-ből, de kiemelt figyelmet fordítanak a programozásra és a robotikára, tudásszint és korcsoport szerint szegmentálva a gyerekeket.

Lufi Szépkilátó tábornyitó Forrás: Csaba Gasparik - Funside

Az előző két cég ötvözeteként szerveznek ottalvós tábort Balatongyörökön és nyári napközit is Budapesten, két helyszínen. Az infós témák mellett nagyon erősek a nyelvi kurzusaik is, nem is beszélve a sok külföldi diákról, aki évről évre visszajár a balatoni táborukba, így a gyerekek még nemzetközi barátságokat is köthetnek.

A Funside egy hetes, ottalvós balatoni táborai 94 000 Ft-tól indulnak. Ennyibe kerülnek az alap táborok – mint a programozás és a robotika – , de a szörf és golf táborokra még 25 000 Ft-ot, lovastáborra pedig plusz 30 000 Ft-ot kell fizetni.

A táborról minden infó itt: https://www.funside.hu/taborok-es-programok/

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!