Ha egy gyerek vagy kamasz komolyan érdeklődik valami iránt, érdemes minden lehetőséget megadni neki, hogy minél mélyebbre áshassa benne magát, és kielégíthesse tudásvágyát. Elnézve a manapság legkeresettebb hiányszakmákat és a jövőkutatók sci-fiket megszégyenítő előrejelzéseit, különösen igaz ez a technológiai és informatikai témákban. Számos nyári tábor szerveződik ezek köré a témák köré, megnéztük hova érdemes menni a nyár második felében.

Ha egy fiatalt igazán érdekel valami, amiben ráadásul játékos formában mélyülhet el, akkor azt nem tanulásként fogja felfogni, sokkal inkább játéknak. A számítógépek világa – élen a játékokkal persze – rengeteg fiatalt vonz, ami ad egyfajta affinitást a technológiai témákhoz.

Ha odafigyelünk erre és ösztönözzük őket, az olyan tudást alapozhat, amiből felnőtt korukban rengeteget profitálhatnak.

Az ilyen jellegű tudás megszerzésére, elmélyítésére vagy az érdeklődés megalapozására remek lehetőséget kínálnak a gyakorlati jártasságra fókuszáló, mégis élményekkel teli nyári táborok. Mutatunk is hármat.

PEOPLE TEAM robotika tábor és dróntábor

A PEOPLE TEAM Alapítvány 1991 óta szervez nyári táborokat 7-17 éveseknek, mára összesen 21 különböző tematikában. Évek óta a legnépszerűbb témák az informatika, a robotika és a nagy érdeklődésre való tekintettel idén először drónépítés is választható. Az informatika szekció gerincét a programozás és a 3D-tervezés adja, ami az egyes turnusokban képszerkesztéssel vagy holnapkészítéssel egészül ki. A robotika és a drónépítésen pedig az elméleti alapok gyors elsajátítása után rögtön működő gépeket építhetnek a gyerekek.

People Team - Robotika táborForrás: Origo

A tábor helyszíne a Neumann János Egyetem Homokbányai Kollégiuma Kecskeméten, egy hét teljes ellátással és minden programon való részvétellel 75 000 Ft-ba kerül.

A tábor előnye, hogy a saját választott témájuk mellett a táborozók délután a kígyósimogatástól kezdve a strandoláson át egészen a trambulinozásig, bármit kipróbálhatnak. Sőt, a további másik 20 szekció foglalkozásait is megnézhetik, így szélesítve látóterüket és érdeklődésüket, nem is beszélve az itt köttetett barátságokról.

A táborról minden infó itt: https://peopleteam.hu/

Logischool

A Logischool táborok Budaörsről indultak 2014-ben, a 7-14 éves, technológia iránt érdeklődő fiatalokat célozva. Azóta hatalmas és kiterjedt hálózatot hoztak létre, amibe jelenleg 897 tábor tartozik 39 helyszínen szerte az országban. Területi lefedettségükkel talán csak a kurzusaik változatossága vetekszik. Kezdőktől a haladókig több szinten indítanak foglalkozásokat a megszokott programozás, robotika és Minecraft mellett videó- és képszerkesztés, grafika és weblapszerkesztés tematikával, de élményalapú vállalkozási műhelyt is választhatnak a gyerekek.

A Logischool nem ottalvós tábor, hanem 8 és 17 óra között vállalják a gyerekek oktatással és szabadidős délutáni programokkal egybekötött felügyeletét, mindezt hétfőtől péntekig Budapesten 48 000 Ft-ért, vidéken valamivel olcsóbban.

A táborról minden infó itt: https://www.logiscool.com/hu/camps

Forrás: Origo

Funside

A Funside csapata 2007 óta szervez táborokat 8 - 17 éves gyerekek számára. Náluk is rengeteg féle tábor közül lehet választani, egész pontosan 22-ből, de kiemelt figyelmet fordítanak a programozásra és a robotikára, tudásszint és korcsoport szerint szegmentálva a gyerekeket.

Lufi Szépkilátó tábornyitóForrás: Csaba Gasparik - Funside

Az előző két cég ötvözeteként szerveznek ottalvós tábort Balatongyörökön és nyári napközit is Budapesten, két helyszínen. Az infós témák mellett nagyon erősek a nyelvi kurzusaik is, nem is beszélve a sok külföldi diákról, aki évről évre visszajár a balatoni táborukba, így a gyerekek még nemzetközi barátságokat is köthetnek.

A Funside egy hetes, ottalvós balatoni táborai 94 000 Ft-tól indulnak. Ennyibe kerülnek az alap táborok – mint a programozás és a robotika – , de a szörf és golf táborokra még 25 000 Ft-ot, lovastáborra pedig plusz 30 000 Ft-ot kell fizetni.

A táborról minden infó itt: https://www.funside.hu/taborok-es-programok/

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!