Érdemes telepíteni az új AMD Radeon meghajtót

amd radeon software
Csökkenthető a megfelelő játékok bemeneti késleltetése a Radeon Anti-Lag funkció bekapcsolásával
Vágólapra másolva!
Játékok ezreiben csökkentheti a beviteli késleltetést.
Vágólapra másolva!

Az AMD Radeon RX 5700 videokártyák piacra kerülésével párhuzamosan elérhetővé vált a Radeon Software 19.7.1 meghajtóprogram, a sejthetőnek megfelelően ez a verzió már támogatja a vadiúj termékeket is. Ettől függetlenül bármely régebbi Radeonnal rendelkező gamernek érdemes frissítenie rá, hiszen tartogat egy fontos újdonságot, amelyet részlegesen a régebbi, GCN architektúrás Radeonok is támogatnak.

Csökkenthető a megfelelő játékok bemeneti késleltetése a Radeon Anti-Lag funkció bekapcsolásával Forrás: Origo

A funkció neve Radeon Anti-Lag, és a nevéből sejthetően képes a beviteli késleltetés (input lag) akár 35 százalékos csökkentésére az olyan helyzetekben, mikor a videokártya képességei limitálják a képkockasebességet.

A Radeon RX 5700 videokártyák esetében az Anti-Lag a DirectX 9-es és DirectX 11-es játékokkal kompatibilis, míg a régebbi Radeonokkal rendelkezők sajnos csak a DirectX 11-es játékokban használhatják.

Az aktiválásához a Radeon Beállítások program Játék fülére kell kattintani, ki kell választani a megfelelő játékot, majd bekapcsolt állásba kell pöccinteni a Radeon Anti-Lag opciót. Emellett a funkció elvileg játék közben is bármikor ki- és bekapcsolható az ALT+L billentyűkombinációval.

A Radeon Software 19.7.1 további fontosabb újdonságai:

  • a Radeon RX 5700 kártyák esetében bekapcsolható Radeon Image Sharpening eljárással szinte nulla teljesítményveszteséggel élesíthető a játékok képe;
  • az AMD Link könnyebben hozzápárosítható a számítógépekhez, és támogatja az Apple TV és Android TV eszközöket;
  • a Wattmanban elérhető a fogyasztásfigyelő mutató, az Auto Tuning pedig részletesen tájékoztat a beállítások változásairól;
  • a megfelelő tévékre való csatlakozás esetén a videokártyák automatikusan alacsony késleltetésű módba tudják kapcsolni a megjelenítőket.

Az új Radeon Software az AMD webhelyéről tölthető le.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!