Bevezeti a csendes blokkolást az Instagram

instagram
Bevezeti a csendes blokkolást az Instagram
Vágólapra másolva!
Az áldozatok és a kommentelők számára is új eszközöket készített.
Vágólapra másolva!

Nem fenékig tejfel a közösségi média, a felhasználók akarva vagy akaratlanul, de alaposan bele tudnak lépni mások lelki világába. Az Instagram hamarosan újabb módokon próbálja elviselhetőbb hellyé tenni a szolgáltatását, ezzel javítva a felhasználói élményt, ezzel szoros összefüggésben pedig védve az üzleti érdekeit.

Bevezeti a csendes blokkolást az Instagram Forrás: Instagram

A szolgáltatás két újdonságot vezet be, az előremutatóbb ezek közül, hogy gépi tanulásos megoldással még az elküldésük előtt elemzi a kommenteket, és próbálja jelezni az íróiknak, ha azok potenciálisan sértőek lehetnek. A cég szerint ez sokat segíthet az olyan esetekben, mikor a hozzászólók nem kívánnak másokat sértegetni, egyszerűen csak rosszul sikerült fogalmazniuk.

Az Instagram szerint a zaklatások áldozatai sok esetben nem blokkolják a zaklatóikat, ami elsősorban akkor jellemző, ha személyesen is találkoznak velük, szerintük ez csak elmérgesítené a helyzetet. A másik újdonság, hogy az ilyen zaklatókat a jövőben korlátozhatják majd az instagramozók: ezután csak a zaklatók látják majd a saját kommentjeiket, másnál nem jelennek meg a hozzászólásaik.

Egy csendes blokkolásról van szó, amely esetében a zaklatók ideális esetben nem veszik észre, hogy blokkolva lettek.

Az áldozataik manuálisan képesek lesznek egyenként mindenki számára láthatóvá tenni a korlátozott felhasználók kommentjeit, amennyiben ezt valamilyen okból jónak látják.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!