Könnyebb dolguk lesz a youtubereknek

youtube
YouTube
Vágólapra másolva!
Nem kell majd kitalálniuk, hogy a videójuk melyik része potenciálisan jogsértő.
Vágólapra másolva!

A YouTube szerzői jogsértéseket automatikusan detektálni próbáló rendszere továbbra is bármikor megkeserítheti a profi videósok életét, de mostantól legalább a kézi bejelentések kivizsgálásával könnyebb dolguk lesz. Eddig ha egy jogtulaj úgy találta, hogy valakinek a videójában a tulajdonjogát sértő tartalom található, annak szimplán csak jelentenie kellett a kérdéses mozgóképet, azonban nem volt kötelező specifikusan ismertetnie, hogy a videó melyik részét vagy részeit kifogásolja.

YouTube Forrás: Fancycrave.com / Pexels

Ez jelentős problémát jelenthetett a youtuberek számára, hiszen nem minden esetben volt egyértelmű, hogy mivel van gondja az állítólagos jogtulajnak, ami miatt nehéz volt jogos esetben megtalálni a törlendő vagy elnémítandó részt. A videomegosztó automatizált jogvédelmi rendszere legalább annyit megtett mindig, hogy megjelölte a gyanúsnak vélt szakaszokat.

A probléma elméletileg most megoldódott, a YouTube innentől kezdve kötelezi a videókat kézzel jelentő jogtulajokat

a kifogásolt szakasz vagy szakaszok pontos azonosítására.

További hasznos újdonság, hogy a bejelentések esetén a YouTube lehetővé teszi majd a videósok számára, hogy a kifogásolt részeken pár kattintással lenémítsák vagy lecseréljék a hangsávot, teljesen kivágják a kérdéses részeket a videókból. Amennyiben a felmerült problémát ezekkel a módszerekkel rendezik a videókészítők, akkor a YouTube automatikusan rendezettnek tekinti az incidenst, nem kell a jogtulaj jóváhagyására várniuk a csatornájukat ért figyelmeztetés feloldásához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!