Budapestre jön Steve Wozniak

Steve Wozniak iPhone-t vesz
Apple Co-Founder Steve Wozniak walks out of the Apple Store in Los Gatos after purchasing the Apple's latest iPhone 4s on October 14, 2011 in California. AFP Photo Kimihiro Hoshino
Vágólapra másolva!
A Novathon konferencián beszél majd az Apple társalapítója.
Vágólapra másolva!

A CIB Bank és anyavállalata, az Intesa Sanpaolo meghívására október 30-án Magyarországra érkezik az Apple társalapítója, Steve Wozniak. A Szilícium-völgy legendás alakja a pénzügyi innováció meghatározó nemzetközi szereplőit felvonultató Novathon 2019 konferencián lesz látható, melyre szeptembertől regisztrálhatnak az érdeklődők.

Steve Wozniak Forrás: AFP/Kimihiro Hoshino

Milyen változást hoz a mindennapi bankolásba az okostelefonos forradalom? Hogyan alakítja át a banki szolgáltatásokat a digitális átalakulás? Az újgenerációs pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó fintech cégek megjelenésével milyen előnyökkel, kockázatokkal kell számolni és milyen új, eddig nem ismert lehetőségeket tartogat a pénzügyi szolgáltatások digitalizációja? A mobil vagy a közösségi média lesz a jövő pénzügyi platformja? Milyen szerepeket vesz át a mesterséges intelligencia?

Izgalmas és aktuális kérdéseket jár körül a CIB Bank és anyavállalata, az Intesa Sanpaolo által szervezett Novathon konferencia 2019. október 30-án Budapesten, a MOM Sportban. A pénzügyi szektor meghatározó szereplői nemcsak a legforróbb témákat és a legújabb kihívásokat vitatják majd meg, de bemutatják innovatív megoldásaikat is. A Novathont ezen az úton számos partner támogatja, köztük a Mercury Processing Services International, az NTT, az Asseco, az Armundia Group, a Reply, a Capgemini, a PricewaterhouseCoopers Advisory SpA és az Elcom.

A rendezvényen a résztvevők egy élő legenda, az Apple Computer társalapítója, Steve Wozniak gondolatait is meghallgathatják az innovációról, a mesterséges intelligenciáról és a technológia jövőjéről.

Wozniak 1976-ban Steve Jobs-szal, az azóta elhunyt ikonikus üzletemberrel együtt alapította meg az Apple Computer Inc. vállalatot, amely 31 évvel később, 2007-ben mutatta be az iPhone-t, amely alapjaiban változtatta meg nemcsak a telekommunikációt, de a bankolás kultúráját is. Az iPhone és a hasonló okostelefonok fejlődése hívta életre a fintech fejlesztéseket és a digitális bankolás iránti igényt.

Az Apple Computert 1976 április elsején, bolondok napján alapította a képen látható Steven Wozniak (1950-) és Steve Jobs (1955-2011), valamint Ronald Wayne (1934-). Forrás: Origo

A rendezvény ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött. A regisztráció szeptemberben indul, és mivel a helyek száma limitált, a leggyorsabbak lehetnek majd ott a rendezvényen. A regisztráció indulásáról a Novathon Facebook oldalán lehet majd tájékozódni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!