Az NVIDIA tőrbe csalásával büszkélkedik az AMD

2019.07.19. 15:06

Állítólag nem utólag csökkentette az új Radeonok árait.

Hosszú idő után először az AMD végre újból képes volt érdemi támadást indítani az NVIDIA ellen a videokártyák piacán, a bő egy hete piacra került Radeon RX 5700-as termékei jobb ár-érték aránnyal rendelkeznek a rivális GeForce modelleknél. Viszont eredetileg túl drágák voltak az új Radeonok, ám egy utolsó pillanatban történt árvágással az AMD megmentette azokat.

AMD Radeon RX 5700Forrás: AMD

Vagy legalábbis eddig mindenki azt hitte, hogy ez történt, azonban Scott Herkelman, az AMD Radeon divízió alelnöke és általános menedzsere a Hot Hardware-nek adott interjúja szerint a cég valójában mindig is a „csökkentett" árakon kívánta piacra dobni a Radeon RX 5700 és RX 5700 XT kártyákat.

Szerinte a magas árak bejelentése csak egy trükk volt, amellyel a cég megpróbálta rábírni az NVIDIA-t a GeForce Super kártyák túlárazására, ezzel jobb helyzetbe hozva a Radeonokat, és lassítva a rivális termékek terjedését.

Herkelman szerint a manőver mögött az a ráció, hogy a GeForce kártyák óriási méretű, és emiatt nagyon drága grafikus processzorokkal rendelkeznek, így az NVIDIA nem tud egykönnyen árat csökkenteni anélkül, hogy ez ne látszódna meg az üzleti teljesítményén.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!