Kevés nyugati gyerek lenne űrhajós

Apollo 11 Buzz Aldrin Astronaut Buzz Aldrin, lunar module pilot, walks on the surface of the Moon near the leg of the Lunar Module (LM) "Eagle" during the Apollo 11 exravehicular activity (EVA). Astronaut Neil A. Armstrong, commander, took this photograph
Astronaut Buzz Aldrin, lunar module pilot, walks on the surface of the Moon near the leg of the Lunar Module (LM) "Eagle" during the Apollo 11 exravehicular activity (EVA). Astronaut Neil A. Armstrong, commander, took this photograph with a 70mm lunar surface camera. While astronauts Armstrong and Aldrin descended in the Lunar Module (LM) "Eagle" to explore the Sea of Tranquility region of the Moon, astronaut Michael Collins, command module pilot, remained with the Command and Service Modules (CSM) "Columbia" in lunar orbit.
Vágólapra másolva!
Kínában viszont a legnépszerűbb hivatás a gyerekek között.
Vágólapra másolva!

Az első emberes holdra szállás ötvenedik évfordulójának alkalmából a LEGO elvégeztetett egy kutatást arról, hogy mennyire szeretnének manapság űrhajósok lenni a gyerekek. A felmérést az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Kínában végeztette el, összesen 3000 gyerek bevonásával.

Buzz Aldrin Forrás: NASA

A helyzet egyszerűsítése érdekében a gyerekek csak ötféle szakma közül választhattak, de ezek közül akár hármat is megjelölhettek olyannak, ami felkeltette az érdeklődésüket. Ezek a youtuber, a tanár, a hivatásos atléta, a zenész, továbbá az űrhajós voltak.

A kutatásban részt vett szakmák népszerűsége a gyerekek körében Forrás: LEGO

Kisebb meglepetésre az űrhajós csak Kínában vitte a prímet, a brit és amerikai gyerekek esetében az utolsó helyen végzett a népszerűség tekintetében. A kínai gyerekeket a youtuberkedés érdekli a legkevésbé, míg a másik két országban ez az új típusú szakma bizonyult a nyerőnek.

Szinte mindegyik kínai gyerek úgy gondolja, hogy idővel a Földön kívül is élnek majd emberek Forrás: LEGO

További érdekesség, hogy a kínai gyerekek 96 százaléka szerint az emberek idővel az űrben vagy egy idegen bolygón is letelepszenek majd, 95 százalékuk pedig maga is élne a Földön kívül. A nyugati gyerekeknek csak körülbelül a kétharmada osztja ugyanezeket a nézeteket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!