Kínában viszont a legnépszerűbb hivatás a gyerekek között.

Az első emberes holdra szállás ötvenedik évfordulójának alkalmából a LEGO elvégeztetett egy kutatást arról, hogy mennyire szeretnének manapság űrhajósok lenni a gyerekek. A felmérést az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Kínában végeztette el, összesen 3000 gyerek bevonásával.

Buzz AldrinForrás: NASA

A helyzet egyszerűsítése érdekében a gyerekek csak ötféle szakma közül választhattak, de ezek közül akár hármat is megjelölhettek olyannak, ami felkeltette az érdeklődésüket. Ezek a youtuber, a tanár, a hivatásos atléta, a zenész, továbbá az űrhajós voltak.

A kutatásban részt vett szakmák népszerűsége a gyerekek körébenForrás: LEGO

Kisebb meglepetésre az űrhajós csak Kínában vitte a prímet, a brit és amerikai gyerekek esetében az utolsó helyen végzett a népszerűség tekintetében. A kínai gyerekeket a youtuberkedés érdekli a legkevésbé, míg a másik két országban ez az új típusú szakma bizonyult a nyerőnek.

Szinte mindegyik kínai gyerek úgy gondolja, hogy idővel a Földön kívül is élnek majd emberekForrás: LEGO

További érdekesség, hogy a kínai gyerekek 96 százaléka szerint az emberek idővel az űrben vagy egy idegen bolygón is letelepszenek majd, 95 százalékuk pedig maga is élne a Földön kívül. A nyugati gyerekeknek csak körülbelül a kétharmada osztja ugyanezeket a nézeteket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!