5K-s kijelzőt kaphat az új csúcs Xperia

Sony Xperia 1, telefon, teszt, 21:9
Inkább kétkezes telefon.
Vágólapra másolva!
A böngészőprofilja szerint Xperia 1R lesz a készülék neve.
Vágólapra másolva!

Új információk alapján továbbra sem adta fel a harcot prémium okostelefonok piacán a Sony, minden erejével próbálja valamivel lenyűgözni a nagyérdeműt. A napokban kiszivárgott a következő csúcskészülékének az állítólagos böngészőprofilja, az XML-fájl szerint pedig az Xperia 1R (J8220) modell az érintőkijelzővel próbálhatja a pénztárcájuk kinyitására bírni a fogyasztókat.

Sony Xperia 1 Forrás: Origo

Ha minden igaz, akkor a készülék 5K felbontású, kissé érthetőbben 5040×2160 pixeles megjelenítővel fog rendelkezni. Ez 70 százalékkal több pixelt jelent, mint amit a jelenlegi Xperia 1 mobiljában lévő 1644×3840 képpontos panel kínál. Ha hihetünk a pletykáknak, akkor az 5K-s kijelző 6,1 hüvelyk átlójú lehet, ami 899 ppi (pixel per inch) képpontsűrűséget jelentene, így a készülék tulajdonosainak szó szerint nagyítót kellene használniuk a pixelek megkülönböztetéséhez.

Kontextusként a HTC Vive Pro VR headset használatakor a felhasználók egy 615 ppi-s panelt néznek pár centiről.

Persze jó kérdés, hogy mennyire fogja felizgatni a potenciális vevőket, ha tényleg 5K felbontású megjelenítővel jön a mobil. Mostanra köztudott ténnyé vált a vásárlók körében, hogy egy bizonyos pont felett nincs gyakorlati jelentősége a felbontásnak, ráadásul az akku rendkívül gyors merülése miatt jobb nem natív felbontáson üzemeltetni az efféle készülékek kijelzőit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!