A középkategória királya lehet a Honor új telefonja

Honor 20, teszt, okostelefon, android, honor
Remekül néz ki!
Vágólapra másolva!
A mobiliparág még mindig képes meglepni az embert! Amíg a régi nagy nevek szenvednek, addig egy semmiből feltűnt versenyző is képes arra, hogy remek eredményeket érjen el viszonylag rövid idő alatt. Ilyen például a OnePlus és ilyen a Honor is, amelyet csak 2013-ban alapítottak, amely néhány év alatt szerzett komoly piaci részesedést. De azt is fontos megjegyezni, hogy véletlenek, és pláne csodák nincsenek.
Vágólapra másolva!

A Honor a szokásos módon építkezett, azaz óriási hangsúlyt fektetett az olcsó, igen jó ár/érték arányú modellekre, aminek segítségével nagy tömegek előtt tette ismertté a márkát. Később pedig megindultak felfelé, és már a magasabb szinten is jelen vannak termékeikkel. A közelmúltban bemutatott Honor 20 típusjelzésű telefont a középkategória felső tartományaiba szánják, oda, ahol mostanában néhány igen komoly versenyző is felbukkant, és ahol emiatt könnyű elbukni. Lássuk, milyen esélyei lehetnek a Honor 20-nak!

Bombadizájn

A külsejével hódítani fog, ezt bizton állíthatjuk! A fém készülékház kiegészítve az üveggel borított hátlappal, az ultravékony kávákkal, valamint a kijelzőbe vágott kameraszigettel egyértelműen elit ligás benyomást kelt! Viszont az is tény, hogy a külső behatásokat és a nedvességet rosszul tűri, így azonnal érdemes hozzá valamilyen védőfelszerelést is beszerezni.

Remekül néz ki! Forrás: Origo

Az alkalmazott USB-C típusú csatlakozó jelenleg a lehető legjobb, az viszont nem tetszett, hogy a fejhallgató-csatlakozót lespórolták róla. Az összeszerelés egyébként hibátlan, az illesztések precízek, és a gombok sem lötyögnek, de ez ezen a szinten azért már alapelvárás.

Mire jó?

A Honor híres volt arról, hogy a teljesítményre mindig is odafigyelt, és ez a Honor 20 esetében sincsen másként! Az anyacégtől származó 8 magos HiSilicon Kirin 980 proci már magában erős, és ehhez jön a 6 GB RAM (ennyit pakolnak sok jóval drágább telóba is), illetve az ARM Mali-G76 grafikus chip. Ez utóbbit ráadásul meg is bolondították a GPU Turbo 3.0 technológiával, amely a 3D játékok futtatásánál játszik fontos szerepet papíron. És, hogy ennek van értelme a valóságban is, az a gyakorlati próba során fényesen bebizonyosodott, hiszen még az olyan szuper, effektekkel telenyomott appoknál is hibátlanul teljesített a modell, mint például az új Asphalt 9 autós arcade.

Honor 20. Forrás: Origo

A böngészés, levelezés, navigáció sebességével sincs gond, de a nagy felbontású videók és képek nézegetésénél azért bele-bele lehet futni kisebb döccenésekbe, és a médiaállományok szerkesztése is megizzasztja. Ha intenzíven dolgozik a vas, akkor bizony némi melegedés jelentkezik, ám attól azért nem kell tartani, hogy megégetni a kezünket a mobil. A termékbe 128 GB adattárolásra szolgáló flash memória került, ami mindenre bőségesen elég. A 3750 mAh kapacitású akkumulátorra sem lehet panasz, hiszen 50 százalékos fényerő mellett az üzemidő a használattól függően nagyjából 10-13 óra között mozog, ami teljesen jó értéknek számít manapság.

Kijelző

A kijelző terén némi kompromisszum megkötésére kényszerít, hiszen a 6,26 inches képernyő 1920 x 2340 képpontos felbontása, és 413 ppi pixelsűrűsége tiszteletet parancsoló, ám az alkalmazott IPS LCD technológia elmarad attól, mint amit az OLED panelek produkálnak.

Nem tökéletes, de szép kijelző... Forrás: Origo

A színek nem olyan átütőek, némi fátyolosság is érezhető, a tökéletes feketét és a végtelen kontrasztot is el lehet felejteni. A mozgásmegjelenítés mondjuk hibátlan, és a betekintési szög is rendben van, invertálódástól egyáltalán nem kell tartani. A maximális fényerő (465 nitet mértünk) ahhoz elég, hogy akár napfényben is lehessen látni a képen megjelenő információkat, ám az is tény, hogy ilyenkor a színek már nem annyira átütőek, és a képeken, videókon a finom átmenetek nem igazán jönnek át.

Fotózás, videózás

Sony IMX586 típusú fő kamerájának felbontása tiszteletet parancsoló, hiszen 48 megapixeles képek lőhetőek a segítségével. Emellett még ott figyel egy 16 megapixeles nagy látószögű második egység, egy 2 megapixeles, mélységélesség-adatok gyűjtésére szolgáló kiegészítő egység, illetve egy szintén 2 megapixeles makró kamera, amivel nagyon közeli célpontokról is tűéles fotók lőhetőek. Egy szó, mint száz, egy olyan optikai ökoszisztéma került a Honor 20 hátlapjára, ami rengeteg lehetőséget nyújt a felhasználónak, és kifejezetten sokoldalú "fényképezőgéppé" teszi ezt a telefont. Ez azonban nem minden.

Honor 20, teszt, okostelefon, android, honor
Honor 20, teszt, okostelefon, android, honor
Honor 20, teszt, okostelefon, android, honor
Honor 20, teszt, okostelefon, android, honor
Honor 20, teszt, okostelefon, android, honor
Honor 20, teszt, okostelefon, android, honor
Honor 20, teszt, okostelefon, android, honor
Honor 20, teszt, okostelefon, android, honor
Honor 20, teszt, okostelefon, android, honor

Világosban, pláne napfénynél bombasztikusan szép, tűéles, színhelyes képek készíthetőek vele, azonban a tapasztalataink szerint a kevés fényt nehezen tűri, azaz sötétben nagyon nehéz vele szép fotót összehozni. Ilyenkor a végeredmény ugyanis sokszor zajos, tompa és elmosódott lesz. Videós téren pedig hozza a kötelezőt, hiszen azért ma, a 4K korában, a Full HD felbontástól, ráadásul maximum 30 képkocka/másodperces rögzítési sebesség mellett már senki nem fog tűzijáték-rakétákat lövöldözni az égbe örömében.

Nagyon jó ár/érték arány

A Honor 20 esetében a gyártó tartva magát a korábbi jó szokásához, láthatóan igyekezett arra, hogy egy kifejezetten jó ár/érték arányú telefont tegyen le az asztalra. A készülék ugyanis már nagyjából 160 000 forintért beszerezhető kártyafüggetlen konstrukcióban, ami a tudását nézve igen-igen baráti összegnek számít.

Hétköznapi használatra kiváló Forrás: Origo

Főleg, hogy a különböző szolgáltatók kínálatában fog ez jóval lejjebb is menni. Nem azt mondjuk, hogy a Honor 20 a világ legjobb telefonja, de ha valaki hajlandó kisebb kompromisszumok megkötésére, akkor jó választás lehet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!