A csalók máris árulják a Facebook kriptovalutáját

Zuckerberg, Facebook
Facebook's CEO Mark Zuckerberg smiles during his speech during the VivaTech (Viva Technology) trade fair in Paris, on May 24, 2018. (Photo by GERARD JULIEN / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Rögtön a Facebookon, a vállalatnak pedig fel sem tűnt.
Vágólapra másolva!

Mark Zuckerberg cége épp azon dolgozik, hogy a Libra nevű kriptovalutájával felforgassa a világ pénzügyi rendszerét, megreformálja az országszintű és nemzetközi pénzforgalmat. Ehhez képest a hét elején a The Washington Postnak kellett felhívnia a cég figyelmét arra, hogy a Facebookon és az Instagramon máris szép számban megjelentek az olyan csalók, akik a tájékozatlan felhasználóknak Librát próbálnak eladni.

Mark Zuckerberg Forrás: AFP/Gerard Julien

Ez egyértelmű utalás arra, hogy a Facebook semmiféle olyan rendszerrel sem rendelkezik, amely képes volna proaktívan detektálni a legkorábban 2020-ban elérhetővé váló Librával kapcsolatos csalásokat. További érdekesség, hogy egyes csalók még reklámozták is az átveréseiket a Facebookon, így Zuckerberg cége ha nem is szándékosan, de profitált a tevékenységeikből.

A csalásért jelentett felhasználókat és csoportokat törölte a közösségi hálózat, azonban rendkívül aggasztó, hogy a Facebookot teljesen felkészületlenül érte a probléma.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!