Lelassulhat a Windows 10 frissítgetése

2019.07.25. 18:06

Évente csak egy óriásfrissítés készülhet a rendszerhez.

Az idei évben változások történtek a Windows 10 fejlesztésében: a fast ringben lévő Windows Insider nyilvános tesztelők már az operációs rendszer jövő tavasszal érkező változatát nyúzzák, míg a slow ringben lévők egy nagyobbacska patchet tesztelnek, amely az ősszel érkezik majd meg a Windows 10 May 2019 Update-hez.

Windows 10 May 2019 UpdateForrás: Microsoft

Az utóbbi patch az őszi óriásfrissítés helyett válik majd elérhetővé: nem változtatja meg az operációs rendszer fő buildszámát, csak kisebb funkcionális újdonságokat hoz, és ugyanúgy települ majd, mint a havi hibajavítások.

A Microsoft most két blogbejegyzésben is utalt rá, hogy innentől kezdve ez lehet az új alaphelyzet: a Windows 10 csak tavasszal kaphat óriásfrissítést,

az őszi óriásfrissítés helyétt pedig átveheti egy szervizcsomag.

Ez mindenki számára üdvözlendő tempóváltást jelentene, hiszen így évente csak egyszer kellene jelentős frissítést telepíteni a Windows 10-es számítógépekre. Ez nagyban segíthetne csökkenteni a Windows 10 töredezettségét, javíthatná az óriásfrissítések általános minőségét, és persze megkönnyíthetné a felhasználók és a rendszergazdák életét.

Az évi kettő óriásfrissítés értelmetlen terhet jelent mindenki számára: egy ideje sem a Microsoftnak, sem pedig az ügyfeleknek nem származik előnye az erőltetett tempóból.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!