Jöhet PC-re és konzolokra a Doom 64

doom 2 videojáték pokol démon
Vágólapra másolva!
Közben rengeteg új eszközre vált elérhetővé az első kettő vagy három rész.
Vágólapra másolva!

A QuakeCon jóvoltából elég sok Doommal kapcsolatos hír érkezett a hétvégén, a Doom Eternal aszimmetrikus multiplayer módjáról már beszámoltunk. Eközben a rajongók örömére a Bethesda kiadta az első két Doomot Android és iOS platformokra, továbbá az első három játékot Nintendo Switch, PlayStation 4, és Xbox One konzolokra. Számítógépekre természetesen az összes elérhető a kezdetektől fogva.

Doom II Forrás: Bethesda

További nagy érdekesség, hogy időközben a Gematsu egyik írója szemfülesen kiszúrta a PEGI korhatár-besoroló szervezet honlapján, hogy valamikor a közeljövőben elérhetővé válhat PC és PlayStation 4 platformokra a Doom 64. Ha ez tényleg megtörténik, akkor jó esély van rá, hogy Xbox One-on és Switchen is tiszteletét teheti a játék.

A játék még 1997-ben jelent meg, exkluzívan a Nintendo 64 játékkonzolra, papíron a Doom II folytatásáról van szó. A Doom 64-et nem az id Software, hanem a 2010-ben becsődölt Midway Games fejlesztette, átrajzolt grafikát és játékmenetbeli változásokat hozott, ám ettől még igazi Doom maradt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!