Lecsorog a mobil előlapjáról az Oppo kijelzője

oppo waaterfall display
88 fokos hajlítású az Oppo waterfall kijelződizájn
Vágólapra másolva!
Nagyon trendin mutat, de borzalmas ötletnek tűnik.
Vágólapra másolva!

Néhány évvel ezelőtt a Samsung nagy elismerést váltott ki a felső kategóriás Galaxy okostelefonok hajlított kijelzőjével, hiszen a panel ívesen rásimul a készülékház szélére, ezzel egyedi és elegáns megjelenést kölcsönözve a prémium mobiljainak. A vállalat a mai napig használja ezt a kialakítást, azonban praktikus okokból csak mértékkel.

88 fokos hajlítású az Oppo waterfall kijelződizájn Forrás: Oppo / PhoneArena

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a mobilos innovációt újabban hajtó kínai cégek is kezdenek kifogyni az értelmes újítási ötletekből, amire kiváló példa az Oppo „vízeséses" kijelződizájnja. A cég lemásolta a Samsung íves kijelzőjét, azonban sokkal jobban lehúzta a megjelenítőt az okostelefon oldalára, egész pontosan 88 fokos hajlítást alkalmazott.

Forrás: Oppo / PhoneArena

Nagyon látványos a megoldás, de sajnos nem ergonomikus: akárhogy is fogja a felhasználó a készüléket, véletlenül rendszeresen hozzá fog érni a lekerekített részhez. Ez a véletlen nyomogatás még a néhány milliméteres, klasszikus kijelzőkávával rendelkező mobilok esetében is elég gyakori probléma, például ágyban való videózáskor rendszeres nyűg,

hát még ennél a kijelzőnél mennyire bosszantó lesz.

Nem világos, hogy mikor debütálhat az első ilyen kijelzővel szerelt Oppo, de talán jobb lenne, ha a gyártó nem erőltetné a bevezetését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!