Egyszerűvé válhat a Windows 10 újratelepítése

dell notebook laptop windows 10
Vágólapra másolva!
Lemásolhatja a macOS egyik funkcióját a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Csak idő kérdése, hogy a számítógépeken mikor válik esedékessé a Windows újratelepítése. Ez nem kizárólag kártevőfertőzések miatt történhet, de teleszemetelt háttértárak, vagy éppen meghajtófrissítések által okozott problémák is állhatnak a háttérben. Éppen ezért is gond, hogy a számítógépezők jókora táborának segítséget kell kérnie az újratelepítéshez, azonban a belátható jövőben alaposan leegyszerűsödhet a dolguk.

A kép csak illusztráció Forrás: Adam Sondel / Pexels

A microsoftos ügyekben évek óta jól értesült WalkingCat azt állítja, hogy a Windows 10 jövő tavasszal érkező frissítésében a Microsoft lemásolhatja a macOS egyik régóta elérhető funkcióját, az online újratelepítést.

Ezt választva nem kell telepítő DVD-vel vagy pendrive-val rendelkezni, hanem a Windows rendszerbetöltő szoftverével letöltethető az operációs rendszer legújabb telepítőkészlete, majd elindítható az installáció.

A funkció a haladók felhasználók dolgát is megkönnyítheti az olyan esetekben, mikor nincs kéznél a Windows 10 telepítőmédiája, a javítandó PC-vel pedig nem lehet vagy javasolt létrehozni azt.

WalkingCat szerint az újdonság a Windows 10 jelenleg privát tesztelés alatt álló, build 18950 jelzésű verziójában bukkant fel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!