Jön a keresőválasztás az Androidba

népszerű márkák galéria, google
(FILES) In this file photo taken on November 4, 2016 a man rides a bike pass a Google sign and logo at the Googleplex in Menlo Park, California. - Google-parent Alphabet on October 31, 2018 confirmed that an executive accused of sexual harassment left the company without an exit package as tension over its handling of such matters heightened. Word that Rich DeVaul, a director at X lab devoted to "moonshots" such as internet service from balloons, was out came with reports that women employees were trying to organize a walk-out on Thursday to protest lenient handling of sexual misconduct in the workplace. (Photo by JOSH EDELSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Sokat kell majd fizetniük azoknak, akik átvennék a Google helyét a rendszerben.
Vágólapra másolva!

A tavaly júliusban kapott, 4,34 milliárd eurós versenyfelügyeleti bírsága után a Google bejelentette, hogy a jövőben lehetővé teszi majd az európai piacokon a felhasználók számára a rivális keresőmotorok rendszerszintű beállítását az androidos eszközökön, elsősorban persze mobilokról van szó.

Forrás: AFP/Josh Edelson

Most friss információk érkeztek ennek a részleteiről. A leírás szerint a Google 2020 elején élesedő megoldása olyan lesz, mint annak idején a Microsoft böngészőválasztó képernyője volt: az androidos készülékek első beállításakor a felhasználóknak el kell dönteniük, hogy a felajánlott

négy keresőmotor közül melyiket állítják be alapértelmezettnek.

Amennyiben a felhasználók megbánnák az eredeti választásukat, akkor később átválthatnak egy másik keresőre.

Így néz majd ki az Android keresőválasztó képernyője Forrás: Google

Ami viszont érdekes, hogy a Google nem adja át ingyen a helyét: amelyik keresőcégek be kívánnak kerülni mellé a képernyőre, azoknak fizetniük kell kiváltságért.

Ezt egy licitálós rendszeren keresztül fogja megoldani a vállalat, minden egyes európai országban a három legtöbbet fizető riválisa kerülhet be mellé a választóképernyőre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!