Ninja mától a Twitch helyett a Mixeren fog közvetíteni.

Roppant érdekes emberkísérletnek lehetünk szemtanúi a Microsoft jóvoltából: a vállalat egy minden kétséget kizáróan visszautasíthatatlan összegért cserébe rávette a világ egyik legnagyobb követőtáborával rendelkező játékközvetítőjét, hogy mától kezdve a Twitch helyett a Mixeren streamelje a Fortnite-ozását.

Tyler "Ninja" BlevinsForrás: Getty Images/Ethan Miller

A Ninja néven ismert, 28 éves Tyler Blevins 14 millió követővel rendelkezik a Twitchen, tavaly állítólag havi félmillió dollárt (~148 millió forintot) keresett streameléssel és ehhez kapcsolódó munkákkal, például nagy versenyek kommentálásával. A Microsoft tulajdonában lévő, rivális Mixer szolgáltatásba való átköltözés rendkívül kockázatos számára, a követőtáborának jókora része biztosan nem fogja emiatt otthagyni a Twitchet.

Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mi sül ki a manőverből, ritkán látni ennyire elkeseredett reklámfogást.

A Mixert még 2016-ban vásárolta fel a Microsoft, ám az eredetileg Beam néven indult szolgáltatást egyelőre nem volt képes sikerre vinni. Nyilván abban reménykedik, hogy Ninja leigazolásával képes lesz változtatni a helyzeten, felhívni a játékosok egy részének a figyelmét, hogy van élet a Twitchen túl.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!