Nemzetközi piacra lépne a magyar szakemberkereső

construction workers site men male young builders caucasian white beams employment industrial skilled formwork busy working two persons teamwork workmen labor labour laborers effort support helmet hard work manual placement placing building 30s 35-40 bars
15815507 - two authentic construction workers collaborating in the installation of concrete formwork frames
Vágólapra másolva!
Kétszázmillió forintos befektetést kapott a Fix24.
Vágólapra másolva!

Újabb 200 millió forintos befektetést kapott az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől a sajtóban csak „szakembertinderként" emlegetett magyar startup, a fix24.hu. Az online szakemberkereső a 2017-es, első körben kapott 150 milliós tőke segítségével eddig közel megháromszorozta szakemberbázisát, és már harmadik éve, folyamatosan megduplázta az előző évi árbevételét. A mostani tőkeinjekcióval a nemzetközi terjeszkedést készítik elő.

Forrás: 123rf

Jelenleg nemcsak hazánkban, de egész Európában is az egyik legégetőbb probléma, hogy megfelelő, megbízható szakembert találjunk a mindennapi építőipari és egyéb feladatok elvégzésére. Sok magyar mesterember ugyanis külföldön próbál szerencsét, így ma már hiányszakmának számítanak olyan foglalkozások, mint például a villanyszerelő, a festő, a hidegburkoló, az ács, vagy a gázszerelő.

Erre a problémára kínál megoldást a fix24.hu országos szakemberkereső weboldal, ahol akár magánemberek, de cégek is könnyedén és gyorsan kaphatnak megbízható szakemberektől ajánlatot az elvégzendő munkára, a szakemberek pedig új, fizetőképes megrendelőket szerezhetnek. Az oldal azért is egyedülálló, mert a vásárlóknak nem szükséges a szakmát megnevezni, beírhatják akár a problémát is – például erkély hidegburkolás –, és az intelligens program megtalálja a legközelebbi mesterembereket az adatbázisban, akik direkt ajánlatot küldenek a feladatleírás alapján. A fix24 mesterember ajánló rendszer egyik biztonsági elemét az internetes közösség ereje adja: az ajánlatkérők véleményt mondhatnak.

Amennyiben az ügyfelek jónak, illetve nem megfelelőnek ítélik meg a szakember munkáját, akkor ezt megoszthatják a fix24 felületén.

Cél a nemzetközi terjeszkedés
A cég a 2016-os indulása óta közel megháromszorozta szakemberbázisát, így országosan már 200 szakmában, több mint 20 ezer szakember elérhető az oldalon, 70 százalékuk az építőipar területéről regisztrált a rendszerbe. Emellett a startup tavaly stratégiai együttműködést kötött a Praktiker barkácsáruház-lánccal, melynek keretében a weboldalán egyes termékekhez szakembereket, építőipari vállalkozásokat és szervizcégeket társítanak, akik segíthetnek megvalósítani a felújítási, építési munkálatokat.

„Az eddigi tőke segítségével sikerült stabil hazai bázist kialakítanunk és már harmadik éve, folyamatosan megdupláztuk az előző évi árbevételünket is. A Hiventures-től most kapott kockázati tőke felhasználásával a külföldi terjeszkedést készítjük elő, valamint az IT-fejlesztésben, marketing területeken és tartalomgyártásban szeretnének erősödni, de közeli cél, hogy egy olyan platformot hozzunk létre, ahol mind a szolgáltató, mind az ügyfél teljes körű megoldást talál a problémájára, ennek részleteiről majd a későbbiekben adunk további információkat" – hangsúlyozza Turi Sándor, a fix24.hu ügyvezetője.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!