Itthon is elindult a PayPal pénzgyűjtési funkciója

paypalme rendszer
Egyszerűbb lebonyolítani a személyek közti fizetéseket
Vágólapra másolva!
Az új PayPal-pénzgyűjtés funkcióval egyszerűen és gyorsan létrehozható egy személyes pénzgyűjtő oldal, ahol ismertethető a gyűjtés célja, majd a hivatkozás gyorsan megosztható e-mailben, chaten vagy közösségi oldalakon. A funkció egyszerű megoldás lehet személyes célokra, de alkalmas jótékonysági felajánlások gyűjtésére is.
Vágólapra másolva!

A PayPal nem sokkal az ingyenes P2P pénzküldő szolgáltatásának bejelentése után Magyarországon is elindítja új pénzgyűjtő megoldását, a PayPal-pénzgyűjtés funkciót. A megoldás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pénzt gyűjtsenek szinte bármilyen jellegű közös kiadás fedezésére: alkalmas egy csoportos ajándék árának begyűjtésére ismerőseinktől, segítségével szervezhetünk jótékonysági gyűjtéseket, de kisebb összegű személyes tartozások rendezésére is tökéletes eszköz lehet.

Forrás: PayPal

A PayPal pénzgyűjtő oldal egyszerűen létrehozható a PayPal-fiókban, vagy a PayPal applikációban. Az oldal létrehozásakor megadható a gyűjtés célja, a célösszeg, a felhasználók saját háttérképet is tölthetnek fel, és meghatározhatják, hogy nyilvános legyen-e a hozzájárulók neve, illetve a felajánlott összeg.

Az oldal létrehozása, illetve a hozzájárulás teljesen ingyenes, ha a hozzájáruló felek rendelkeznek PayPal-számlával, és a PayPal-egyenlegükről vagy a bankszámlájukról fizetnek. Ha valakinek még nincs PayPal-fiókja, akkor egyszerűen és díjmentesen létrehozhat egyet.

Akik nem rendelkeznek PayPal-fiókkal, bankkártya használatával is hozzájárulhatnak a gyűjtéshez.

A felajánlott összeg egyenesen a PayPal-pénzgyűjtéshez kapcsolódó számlára kerül, így bármikor nyomon követhető vagy felhasználható. Minden hozzájárulás visszakereshető a gyűjtés előzményeiben, és az összegyűlt összeg bármikor áthelyezhető a gyűjtés szervezőjének PayPal-számlájára.

A pénzgyűjtő oldal egy egyedi hivatkozás segítségével egyszerűen megosztható SMS üzenetben, e-mailben, vagy az olyan közösségi oldalakon, mint a Facebook, Twitter stb. A PayPal-pénzgyűjtés funkció jelenleg Európa 26 országában érhető el.

A PayPal és Censuswide felmérése szerint a magyarok körében a költségek megosztása leggyakrabban egy-egy csoportosan vásárolt születésnapi ajándék kifizetésekor, éttermi számlák kifizetésekor vagy benzinpénz megosztásakor merül fel. A legfőbb okok, amelyek miatt az adósok nem fizetik vissza a kisebb összegű tartozásokat, hogy a távolság miatt ritkán találkoznak a hitelezővel, nincs náluk elég készpénz/nincs a közelben ATM, vagy egyszerűen csak elfelejtik visszafizetni az adott összeget.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!