Búcsúzik a loot boxoktól a Rocket League

psyonix epic games rocket league videojáték
Rocket League
Vágólapra másolva!
Helyette klasszikus mikrotranzakciók lesznek a játékban.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évek egyik legváratlanabb játéksikere a Psyonix által fejlesztett Rocket League lett, a többjátékos módra fókuszáló címben távirányítós autókkal kell focizni. A PC mellett PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre is elérhető játék ugyan mindig is fizetős volt, de a megjelenése után kozmetikai elemeket adó loot boxok kerültek bele. A fejlesztőcég szerint az ebből származó bevételből kívánták fedezni a játék hivatalos versenyeinek a költségeit és nyereményeit.

Rocket League Forrás: Psyonix

A május elsején az Epic Games tulajdonába került Psyonix most némileg változtatott az álláspontján: továbbra is lehet majd extra pénzt költeni a játékban, azonban hamarosan elbúcsúznak a zsákbamacska loot boxok, helyettük a játékosok klasszikus mikrotranzakción keresztül közvetlenül megvehetik majd az áhított kozmetikai elemeket.

A változtatás legalább részben az Epic Games nyomására mehet végbe, a Psyonix tájékoztatása szerint a Rocket League implementációjának tervezése során a Fortnite: Save the Worldben látott rendszerből inspirálódott.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!