108 megapixeles Samsung kamerát kaphat a Xiaomi Mi Mix 4

Vágólapra másolva!
A Xiaomi használja majd elsőként a Samsung 108 megapixeles kameraszenzorát.
Vágólapra másolva!

Azt már tudtuk, hogy a Redmi hamarosan egy saját márkás okostelefonba építi be a Samsung 64 megapixeles ISOCELL GW1 képkezelő szenzorát, és akár 9248 x 6936 képpontos felbontású képeket is tud majd készíteni. Mindezt most megerősítette a Xiaomi, és mást is elárult.

A Xiaomi különleges kameraszenzort ígért a Mi Mix 4-hez, és a készülékbe valóban az kerül. A kínai gyártó használhatja ugyanis elsőként a Samsung új, 108 megapixeles ISOCELL szenzorát, ráadásul egy rövid ideig kizárólagosan.

Forrás: Ice Universe

A képek felbontását tekintve az abszolút csúcsot kínálja majd az új szenzor, de természetesen több képkockát egyesít majd egybe, így inkább 27 megapixeles végeredményekre lehet majd számítani. Amennyiben megfelelő szoftvert párosítanak ehhez, akkor a mobilfotózás királyává is előléphet a Xiaomi.

A 108 megapixeles kamerát a Xiaomi a Mi Mix 4-ben Snapdragon 855 Plus chippel, 45 wattos gyorstöltéssel egészítené ki, és nem kizárt, hogy kijelző alá épített szelfikamerát kap. A neve pedig lehet, hogy inkább Mi Mix 5 lesz, ugyanis a 4 nem szerencsés szám Kínában.