Dedikált hírek fület kap a Facebook

GettyImageRank2 GRADUATION Education Business Finance and Industry Arts Culture and Entertainment CAMBRIDGE, MA - MAY 25: Facebook Founder and CEO Mark Zuckerberg delivers the commencement address at the Alumni Exercises at Harvard's 366th commencement ex
Mark Zuckerberg a Harvardon
Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy csak kiválasztott publikációk tartalmai lesznek benne.
Vágólapra másolva!

A hírportálok közvetlen meglátogatása helyett az olvasóközönség egyre nagyobb tábora a facebookos hírfolyamán keresztül értesül a legfrissebb történésekről, ami nem feltétlenül szolgálja sem a kiadók, sem pedig az olvasók érdekeit, de mindenesetre ez a helyzet. Hab a tortán, hogy a Facebook az elmúlt egy évben elkezdte csökkenteni a hírportáloktól érkező cikkek mennyiségét a felhasználók hírfolyamaiban, hátha más típusú tartalmakkal sikerül növelnie a portálon eltöltött idő mennyiségét.

Mark Zuckerberg a Harvardon Forrás: AFP/2017 Getty Images/Paul Marotta

A hírprobléma megoldása érdekében a Facebook idén ősszel elindít egy különleges hírfolyamot, a „News" szekcióban online kiadványoktól származó hírek lesznek olvashatóak. Egyelőre nem világos, hogy pontosan miként fog működni a rendszer, de a The Wall Street Journal beszámolója szerint a Facebook évi több millió dollárért cserébe próbál tartalmakat licencelni bele a nagy kiadóktól.

Ez nagyon eltér a Facebook jelenlegi gyakorlatától. Egyrészt a vállalat eddig nem volt hajlandó fizetni a hírekért és cikkekért, másrészt pedig az eddigi információk alapján a Hírek szekció

kézzel összeválogatott hírforrások klubjának tűnik.

Ez visszaüthet a Facebookra, hacsak nem győződik meg arról, hogy a politikai spektrum minden oldaláról képviseltet sajtóorgánumokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!