Máris kijátszották a Chrome védelmét

google chrome 76
Google Chrome 76
Vágólapra másolva!
Új módszert találtak az inkognitómód detektálására.
Vágólapra másolva!

A nemrég elérhetővé vált Google Chrome 76 egyik érdekessége, hogy a használata során a webhelyek elméletileg már nem képesek detektálni az inkognitómódot, a változtatás miértjéről és hogyanjáról egy korábbi hírünkben írtunk részletesen.

Google Chrome 76 Forrás: Origo

A gyakorlat kissé mást mutat, a webfejlesztőknek máris sikerült fogást találniuk a megoldáson, ráadásul ehhez az inkognitómód detektálása ellen kitalált védelem egyik működési sajátosságát használják ki: inkognitómód esetén az új Chrome nem a háttértárra menti a weblapok által leküldött egyes adatokat, hanem a rendszermemóriába.

A webfejlesztők új trükkje abban rejlik, hogy a böngészőbe leküldött adatokat sokkal tovább tart egy háttértárra menteni, mint a rendszermemóriába.

A leküldött adatok mentésének az idejét képesek mérni a fejlesztők, így amennyiben a látogatójuknál egy szempillantás alatt mentésre kerülnek az adatok, akkor az

jó eséllyel inkognitómódot használ.

A Google valószínűleg úgy fogja hatástalanítani a trükköt, hogy mesterséges késleltetést ad majd az adatmentési művelethez, ezzel lényegében meghamisítva a trükkös webfejlesztők mérési eredményeit. Utána majd kiderül, hogy sikerül-e új módot találni a Chrome inkognitómódjának a detektálására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!