Dupla kijelzőt, tripla kamerát és csúcslapkát hozott a Nubia Z20

Vágólapra másolva!
Szeptemberben már az európai piacon is kapható lesz a nem mindennapos készülék.
Vágólapra másolva!

Továbbra is célja a mobilgyártóknak, hogy az okostelefonok előlapja egy zavartalan felületű kijelző legyen, keret nélkül. Egyesek felugró kamerát választanak, mások képernyő alá építenék a szelfikamerát, de olyan megoldások is akadnak, ahol megfordul a hátsó kamera. A Nubia pedig választott egy másik utat.

Forrás: Nubia

Bemutatkozott a dupla kijelzős Nubia Z20, ami Kínában augusztus 16-tól kapható, az EU-ban pedig szeptembertől.

Az előlapra egy 6,42 hüvelykes, FHD+ felbontású AMOLED kijelző jutott, szinte keret nélkül. A hátlapon egy 5,1 hüvelykes HD+ AMOLED panel díszeleg, ami használaton kívül szinte láthatatlan. Akkor kapcsol be, ha szelfit készít vagy videotelefonál a tulajdonosa. Ez is érintésérzékeny, így a beállítások szabadon módosíthatóak használat közben.

A Nubia Z20-nak három hátlapi kamerája van: a 48 megapixeles fő szenzor optikai stabilizálást kapott, ezt egy 16 megapixeles ultraszéles és egy 8 megapixeles telefotós (3x) kamera egészíti ki. A lassított felvétel és a HDR10-es rögzítés egyaránt támogatott, éjszakai és pro mód is van.

A motorháztető alá Snapdragon 855 Plus chip, maximum 8 GB RAM és 512 GB UFS 3.0 tárhely kerül, 4000 mAh-s akkuval és 27 wattos gyorstöltéssel. Kínában az alapmodell 500 dollárnak megfelelő összegbe kerül majd, a csúcsmodell 600-ba.