Kínossá vált reklámokat törölt a Samsung

Samsung, Galaxy, Note 10
A Note 10 és a 10+ nem csak méreteiben tér el egymástól.
Vágólapra másolva!
Pár éve még nagyban élcelődött egy sajátosság miatt az iPhone-okon.
Vágólapra másolva!

Sokak bánatára az audio Jack hangcsatlakozó kihaló állatfajjá vált az okostelefonokon, a felső kategóriás készülékek esetében már egyáltalán nem megszokott a jelenléte. Ez a trend idővel a középkategóriás, majd a belépőkategóriás mobilokat is eléri majd: pár év múlva elképzelhető, hogy csak USB-C kábel vagy Bluetooth segítségével lehet majd füleseket csatlakoztatni az új készülékek javához.

A Note 10 és a 10+ nem csak méreteiben tér el egymástól. Forrás: Origo

Az audio jack száműzését az Apple kezdte meg 2016-ban, az iPhone 7 bevezetésével. A Samsung sajtósai és marketingesei jót szórakoztak a hangcsatlakozó kiebrudalásán, több reklámvideót is kiadtak, amelyekben biztosították a potenciális vásárlókat, hogy a gyártó készülékein természetesen van audio Jack.

Most persze megváltozott a helyzet, a Galaxy Note 10 széria már nem rendelkezik hangcsatlakozóval. A cég szerint ennek óriási előnyei vannak: 100 milliamperrel nagyobb akku kerülhetett a készülékekbe, továbbá így a vibramotorjuk is erősebb lehet.

Érzésünk szerint egyes vásárlók jobban örültek volna ezek helyett a hangcsatlakozónak, bár a fair play jegyében érdemes megemlíteni, hogy a nagy gyártók közül a Samsung tartott ki a legtovább az audio Jack mellett.

Felmerülhet a kérdés, hogy vajon nem kínosak-e a Samsung számára a régi reklámjai? A jelek szerint azok, így a mostanra szinte mindenki által elfeledett hirdetéseket csendben törölte a YouTube-ról, ezzel ügyesen

Streisand-hatást kiváltva a mobilos sajtóban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!