Sötét verziót készíthet a weblapokból a Chrome

google chrome
Így néz ki az Origo a Chrome automatikus sötétítésével
Vágólapra másolva!
Tesztelés alatt áll egy sokak számára hasznos funkció.
Vágólapra másolva!

Nem csak az inkognitómód detektálásának letiltására tett egy máris elbukott kísérletet a nemrég kiadott Google Chrome 76, a böngésző másik érdekes fejlesztése, hogy a webhelyek lekérdezhetik tőle a felhasználó operációs rendszerének a színsémáját. Ennél pontosabban azt, hogy a netező aktiválta-e a sötét témát a rendszerben, mert ha igen, akkor maguk a webhelyek is automatikusan bekapcsolhatják a sötét témájukat.

Így néz ki az Origo a Chrome automatikus sötétítésével Forrás: Origo

Persze a webhelyek többsége nem kínál sötét verziót, ám a sötét módhoz ragaszkodók már jó ideje telepíthetnek olyan kiegészítőt a Chrome-ba, amely több-kevesebb sikerrel megpróbálja sötétre átszínezni a weblapok felületét.

Ha minden jól megy, akkor a jövőben nem kell majd külön kiegészítőt telepíteni ehhez, helyette a Chrome gyárilag kínálni fogja a sötétítési lehetőséget.

A Chrome legújabb fejlesztői kiadásában már tesztelhető a gyári sötétítési funkció, a gyors próbálgatásunk alapján aránylag korrekt munkát végez, bár persze az ilyen automatizált megoldásoktól nem érdemes tökéletes végeredményre számítani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!