Sötét verziót készíthet a weblapokból a Chrome

2019.08.11. 12:08

Tesztelés alatt áll egy sokak számára hasznos funkció.

Nem csak az inkognitómód detektálásának letiltására tett egy máris elbukott kísérletet a nemrég kiadott Google Chrome 76, a böngésző másik érdekes fejlesztése, hogy a webhelyek lekérdezhetik tőle a felhasználó operációs rendszerének a színsémáját. Ennél pontosabban azt, hogy a netező aktiválta-e a sötét témát a rendszerben, mert ha igen, akkor maguk a webhelyek is automatikusan bekapcsolhatják a sötét témájukat.

Így néz ki az Origo a Chrome automatikus sötétítésévelForrás: Origo

Persze a webhelyek többsége nem kínál sötét verziót, ám a sötét módhoz ragaszkodók már jó ideje telepíthetnek olyan kiegészítőt a Chrome-ba, amely több-kevesebb sikerrel megpróbálja sötétre átszínezni a weblapok felületét.

Ha minden jól megy, akkor a jövőben nem kell majd külön kiegészítőt telepíteni ehhez, helyette a Chrome gyárilag kínálni fogja a sötétítési lehetőséget.

A Chrome legújabb fejlesztői kiadásában már tesztelhető a gyári sötétítési funkció, a gyors próbálgatásunk alapján aránylag korrekt munkát végez, bár persze az ilyen automatizált megoldásoktól nem érdemes tökéletes végeredményre számítani.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!