Pornóajánló tűnt fel Ninja twitches oldalán

Fortnite, játék
LAS VEGAS, NV - APRIL 21: Gamers play "Fortnite" against Twitch streamer and professional gamer Tyler "Ninja" Blevins during Ninja Vegas '18 at Esports Arena Las Vegas on April 21, 2018 in Las Vegas, Nevada. Blevins is playing against more than 230 challengers in front of 700 fans in 10 live "Fortnite" games with up to USD 50,000 in cash prizes on the line. He is donating all his winnings to the Alzheimer's Association. (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Önreklámozása kezdett a Twitch, és még ágyékon is rúgta önmagát.
Vágólapra másolva!

Augusztus elején mindenki nagy meglepetésére az internet egyik legnagyobb követőtáborral rendelkező játékközvetítője otthagyta a Twitchet, másfél hete kizárólag a Microsoft birtokában lévő Mixeren streamel. A lépés egyelőre nem tűnik borzalmasnak, már egymillió felé kúszott a Ninja néven ismert Tyler Blevins feliratkozóinak a száma a Mixeren, bár az inaktívvá vált twitches csatornájának bő 14 milliós feliratkozói számát elég nehéznek bizonyulhat elérnie a rivális szolgáltatásban.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/Ethan Miller

A hétvégén váratlan dráma fűszerezte Ninja és a Twitch szakítását. A Twitch gyakorlatilag eltüntette Ninja csatornájának megszokott nyitóoldalát, a csatorna közvetlen linkjét betöltőket

szöveg fogadta. Alatta népszerű élő közvetítések előnézetei váltak láthatóak.

A reklámoldal kizárólag Ninja csatornájának a kezdőlapján jelent meg, a Twitch ezzel a módszerrel próbálta a streamer tartalmait keresőket a szolgáltatásában tartani. A taktika már önmagában is kínosnak mondható, de ez még semmi:

a Twitch véletlenül pornót streamelő csatornát reklámozott Ninja nyitólapján.

A pornográfia streamelését tiltja a Twitch szabályzata, azonban egyesek valamilyen okból rendszeresen nekiállnak felnőtt filmeket közvetíteni rajta. Az ilyen csatornákat meglehetősen gyorsan le szokta tiltani a szolgáltatás.

A Twitch mostanra visszaállította Ninja kezdőlapját, letiltotta a pornóközvetítő fiókot, és elnézést kért a streamertől. Viszont továbbra sem tett le arról, hogy az inaktív csatornák kezdőlapjain önreklámokat mutogasson.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!