Itt a Snapchat harmadik kamerás szemüvege

snap spectacles 3
Spectacles 3
Vágólapra másolva!
Még mindig nem világos, hogy mire való, de legalább már drága is.
Vágólapra másolva!

A Snapchatről híressé-hírhedtté vált Snap bemutatta a Spectacles kamerás szemüvegének harmadik generációját, ami érdekes annak fényében, hogy a 130 dolláros első modell, továbbá a 150 dolláros második modell is óriási bukásnak bizonyult. A céget ez valamiért nem zavarja, így az ősszel piacra dobja a 370 eurós (120 ezer forintos) Spectacles 3-at.

Spectacles 3 Forrás: Snap

A meghökkentő árú termék a cég szerint trendi kinézetű keretet kapott, továbbá egy helyett két kamerával rendelkezik, így már 3D-ben is rögzíthetőek vele videók, 60 képkocka / másodperces sebességgel. Ez erősen kérdéses fontosságú újítás, hiszen szinte senki sem rendelkezik olyan eszközzel, amellyel meg tudná tekinteni a 3D-s tartalmakat, nincs értelme ilyeneket megosztani a Snapchaten.

Viszont a térérzékelési képesség jól jöhet azoknak, akik 3D-s effektekkel, vagy kiterjesztett valóságos (AR) tartalmakkal dobnák fel a fotóikat és a videóikat, ezt is lehetővé fogja tenni a Snap.

A Spectacles 3 fotókat 1642×1642 pixeles, míg maximum 60 másodperc hosszú videókat 1216×1216 pixeles felbontásban tud rögzíteni. A beépített háttértára 4 GB-ra nőtt, amely legfeljebb 100 videó vagy 1200 fotó tárolását teszi lehetővé. A szemüveg mellé járó, beépített akkus tokkal vezeték nélkül tölthető a termék.

A limitált példányszámban piacra kerülő Spectacles 3 már előrendelhető, a korai vevők valamikor az ősszel kapják majd meg a kütyüjüket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!