VR-ban gyakorolhatja a menesztését a főnöke

tailspin virtuális valóság vr
Vágólapra másolva!
Oktatóprogram készült a kínos helyzetek kezelésének az elsajátítására.
Vágólapra másolva!

Újabb váratlan felhasználási lehetőséget találtak a virtuális valóságnak. A többek közt a Fortune 500 listán található cégeknek oktatószoftvereket fejlesztő Talespin Studios egészen meghökkentő termékkel állt elő, a legújabb szoftverében megpróbálja felkészíteni a főnököket és a HR-eseket a munkavállalók szükségtelen kellemetlenségektől mentes kirúgására.

Forrás: Tailspin Studios

A menesztés közlése az elbocsátást közlő fél és a munkavállaló számára is rendkívül kellemetlen helyzet, és ha az előbbi rosszul válogatja meg a szavait, akkor csúnya jelenetet provokálhat ki. A Talespin oktatószoftverében a csak virtuálisan létező Barry Thompsonnal kell közölni az elbocsátását, a helyzet súlyosbítása érdekében pedig úgy tervezték meg a karaktert, hogy nehéz legyen vele ne szimpatizálni és empatizálni.

A fejlesztőcég szerint Barry számos eltérő módon képes reagálni az elbocsátás hírére, például csendesen elfogadhatja a fejleményt, dühbe gurulhat, vagy épp elsírhatja magát.

A beszélgetés lefolyását a legnagyobb részben az határozza meg, hogy az elbocsátást gyakorló személy milyen módon beszél Barryvel. A karakter mögött egy hang- és testbeszédfelismerési rendszer áll, amely valós időben értelmezi, hogy mit és hogyan mond a felhasználó, megpróbál ezekre dinamikusan reagálni.

A virtuális karakter állítólag képes folyékonyan beszélgetni a gyakorló személlyel.

A Tailspin más oktatószoftvereket is készít a technológiával, ezek kollégákkal, főnökökkel, vagy lehetséges kliensekkel való kellemetlen szituációk kezelésére próbálja felkészíteni a cégek munkatársait.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!