Még egy évig támogatottak maradnak a régi Nokiák

nokia 8 okostelefon hmd global android
Nokia 8
Vágólapra másolva!
A harmadik évben csak negyedévente kapnak majd frissítéseket.
Vágólapra másolva!

Gyorsan repül az idő, mintha csak tegnap lett volna, hogy a HMD Global piacra dobta az első androidos Nokiákat. Pedig nem, lassan két éve annak, hogy elérhetővé vált a Nokia 3 / 5 / 6 / 8 négyesfogat. Az évforduló további jelentősége, hogy ezzel véget ér a Nokia által megígért, két éves terméktámogatás is, azonban a vállalat egyelőre nem hagyja teljesen magukra a készülékeket.

Nokia 8 Forrás: HMD Global

A HMD Global a terméktámogatási fórumán bejelentette, hogy hajlandó még egy éven keresztül támogatást nyújtani a készülékekhez, bár csak takaréklángon. Sejthetően az Android 10-et nem fogják megkapni, azonban háromhavonta legalább az Android biztonsági frissítései megérkeznek majd rájuk.

A negyedéves patchelés a Nokia 3 esetében most szeptemberben kezdődik és jövő szeptemberben ér véget, míg a másik három mobil esetében idén októbertől jövő októberig tart a kiterjesztett támogatási ciklus.

Jövő szeptember vagy október után várhatóan semmiféle további szoftverfrissítés sem jön majd a készülékekre, a Nokia 2 támogatása pedig már idén szeptemberben végleg megszűnik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!