Nem lesz a játékokat csak streamelő Xbox

xbox one x controller gamepad videojáték gaming
Vágólapra másolva!
Egy új generációs konzolt dob piacra jövőre a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Bő egy évvel a következő generációs PlayStation és Xbox játékkonzolok piacra kerülése előtt úgy tűnik, hogy a Microsoftnál határozottan kikristályosodott a terv: jövő ősszel egyetlen következő generációs Xbox kerül piacra, a félig-meddig már bejelentett termékre jelenleg Project Scarlettként hivatkozik.

Forrás: Anton Porsche / Pexels

Ez nem túlságosan nagy meglepetés, azonban pár hónappal ezelőtt még arról volt szó, hogy a Scarlettből készülhet egy kisebb teljesítményű, cserébe viszont olcsóbb változat, ez a Project Anaconda néven futott. A terméket pár hónapja kaszálta el a cég, mivel a források szerint nem lett volna túl sok értelme, plusz a játékfejlesztők sem örültek annak, hogy újabb hardverrel bonyolítaná az életüket a Microsoft.

Phil Spencer, az Xbox üzletág vezetője a GameSpotnak adott interjújában lelőtt egy másik pletykát is, amely szerint a Scarlett mellett valamiféle olyan konzolt is piacra dobhat a cég, amelyet kifejezetten az xCloud internetes játékstreamelőjének az elérésére talált ki. Spencer szerint nincs tervben egy efféle eszköz, csak a Scarlett jön jövő ősszel. A játékstreamelője viszont az Xboxok mellett más eszközökön, például okostelefonokon is használható lesz.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Microsoft első körben a mobilon játszókat szeretné rávenni az xCloud használatára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!