Tagadja a Switch csereprogramját a Nintendo

nintendo switch
Vágólapra másolva!
Hivatalosan nem hajlandó a frissített modellre cserélni a nemrég vásárolt régieket.
Vágólapra másolva!

A Nintendo Switch Lite bejelentése után július közepén a Nintendo közölte, hogy hardverfrissítést kap a normál Switch játékkonzolja is. A régi és az új modell érdemben egyetlen téren különbözik: a frissített változat akkuja 6,5 helyett akár 9 órán keresztül is bírhatja egyetlen töltéssel.

Nintendo Switch Forrás: Nintendo

A régi változatot ettől még nem hívta vissza Nintendo, így a készletek erejéig párhuzamosan lesz kapható az eredeti és a frissített modell. Szerencsére a tudatos vásárlók képesek lehetnek elkerülni a régi modell megvásárlását, hiszen a termékek dobozain is látható sorozatszámból megállapítható, hogy merről fúj a szél, az ezzel kapcsolatos részletek a termékfrissítésről szóló hírünkben olvashatóak.

A hétvégén felröppent a hír a sajtóban, hogy aki a Switch frissítése óta vásárolt újonnan egy régi modellt, annak a Nintendo hajlandó ingyen kicserélni a konzolját, bár a szállítási költséget a vevőknek kell állniuk.

A Nintendo vasárnap hivatalosan tagadta, hogy létezne ilyen csereprogram, ezek szerint az ügyfélszolgálata saját hatáskörben hajtotta végre a cseréket.

Emiatt nincs garancia arra, hogy ha valakinek sikerült újonnan vásárolnia egy régi modellt, az garantáltan képes lesz kicseréltetni a konzolját a frissített hardveres variánsra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!