Tömegesen lopják a Steam-fiókokat

valve steam
A gamerek egy része félreértette a Grand Prix szabályzatát, így rengeteg bevételtől eshettek el az olcsóbb játékok fejlesztői
Vágólapra másolva!
A kétlépcsős hitelesítés sem állítja meg a csalókat.
Vágólapra másolva!

A Bleeping Computer beszámolója alapján internetes bűnözők kifinomult kampányt indítottak a számítógépes játékosok ellen, a Steam-fiókjaikra pályáznak. Elsőként spam üzenetet küldenek a chaten, miszerint egy weblapon ingyen játékokat lehet igényelni, aminek sokan bedőlhetnek, részben mivel manapság tényleg rengeteg internetes bolt osztogat ingyenjátékokat.

A kép csak illusztráció Forrás: Origo

Az adathalász weblap betöltése után a játékosok kiválasztanak egy ingyenjátékot, mire bejön egy meghamisított steames bejelentkezőoldal, miszerint a játékaktiváló szolgáltatás hozzáférést kér a felhasználói fiókjukhoz. A belépési adatok megadása után a bűnözők automatizált rendszerei gyorsan megváltoztatják a felhasználói fiókhoz rendelt telefonszámot, e-mail-címet és jelszót, azaz teljesen kizárják az áldozataikat a steames fiókjaikból.

A fiókok ellopását a Steam kétlépcsős hitelesítése sem képes megakadályozni: az adathalász webhely szükség esetén egyszerűen bekéri az áldozatoktól a Steam mobilappjával generálható kódot.

Akinek ellopták a fiókját, az a Steam ügyfélszolgálatához fordulhat segítségért, jó eséllyel vissza tudja szerezni. Viszont aki eladható holmikkal rendelkezik a fiókjában, az ne számítson rá, hogy ezeket a tárgyakat is visszakapja: az ügyfélszolgálat valószínűleg más csalások miatt egy ideje nem hajlandó a fiókokból eladott elemeket visszaállítani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!