A retro és az új címekkel játszók is örülhetnek.

Váratlan driverfrissítést adott ki a Gamescom alkalmából az NVIDIA. A 436.02-es illesztőprogram több új és népszerű játék esetében teljesítménybeli javulást hoz, emellett alacsonyabb beviteli késleltetést ígér, a Turing architektúrás videokártyák esetében pedig képes kiélesíteni a retro játékok grafikáját.

NVIDIA GeForce RTX 2060Forrás: NVIDIA

Az új illesztőprogram az Apex Legends, a Battlefield V, a Forza Horizon 4, a Strange Brigade és a World War Z játékokhoz kínál optimalizációkat. Az NVIDIA szerint akár 23 százalékkal is növekedhet a képkockasebesség, bár realisztikusan azért nem érdemes óriási csodára számítani.

Forrás: NVIDIA

A másik érdekesség, hogy a driverben bekapcsolható az ultra alacsony késleltetésű üzemmód, ez a DirectX 9 és DirectX 11 API-t használó játékokban csökkentheti észrevehetően az input lagot.

Forrás: NVIDIA

A harmadik nagy újítás csak a Turing architektúrás (GTX 16×× és GeForce RTX) videokártyákon érhető el, az opcionálisan bekapcsolható GPU Integer Scalingnek köszönhetően a retro, vagy csak pixelart grafikát használó játékok prezentációja sokkal élesebb lesz a magas felbontású megjelenítőkön.

Forrás: NVIDIA

A GeForce 436.02 driver letölthető az NVIDIA webhelyéről és az ORIGO Szoftverbázisról, plusz az opcionális GeForce Experience segédprogramon keresztül is telepíthető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!