Komoly frissítés jött a GeForce videokártyákhoz

2019.08.21. 18:06

A retro és az új címekkel játszók is örülhetnek.

Váratlan driverfrissítést adott ki a Gamescom alkalmából az NVIDIA. A 436.02-es illesztőprogram több új és népszerű játék esetében teljesítménybeli javulást hoz, emellett alacsonyabb beviteli késleltetést ígér, a Turing architektúrás videokártyák esetében pedig képes kiélesíteni a retro játékok grafikáját.

NVIDIA GeForce RTX 2060Forrás: NVIDIA

Az új illesztőprogram az Apex Legends, a Battlefield V, a Forza Horizon 4, a Strange Brigade és a World War Z játékokhoz kínál optimalizációkat. Az NVIDIA szerint akár 23 százalékkal is növekedhet a képkockasebesség, bár realisztikusan azért nem érdemes óriási csodára számítani.

Forrás: NVIDIA

A másik érdekesség, hogy a driverben bekapcsolható az ultra alacsony késleltetésű üzemmód, ez a DirectX 9 és DirectX 11 API-t használó játékokban csökkentheti észrevehetően az input lagot.

Forrás: NVIDIA

A harmadik nagy újítás csak a Turing architektúrás (GTX 16×× és GeForce RTX) videokártyákon érhető el, az opcionálisan bekapcsolható GPU Integer Scalingnek köszönhetően a retro, vagy csak pixelart grafikát használó játékok prezentációja sokkal élesebb lesz a magas felbontású megjelenítőkön.

Forrás: NVIDIA

A GeForce 436.02 driver letölthető az NVIDIA webhelyéről és az ORIGO Szoftverbázisról, plusz az opcionális GeForce Experience segédprogramon keresztül is telepíthető.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!