Már bétázik a megújult Microsoft Edge

microsoft edge
Microsoft Edge béta (v77.0.235.9)
Vágólapra másolva!
A fejlesztők hétköznapi használatra is elég stabilnak tartják.
Vágólapra másolva!

A héten újabb mérföldkőhöz ért az új generációs Microsoft Edge fejlesztése, a korai fejlesztői előzeteseket kínáló Canary és Dev után elérhetővé vált a Beta kiadási csatornája is. Ezzel a Google Chrome technológiáját használó böngésző hivatalosan is megkezdte a bétázást, a Microsoft szerint ez a verziója már hétköznapi használatra is alkalmas, a fogyasztókat és a vállalatok rendszergazdáit is a tesztelésére buzdítja.

Microsoft Edge béta (v77.0.235.9) Forrás: Origo

További érdekesség, hogy a Chrome-hoz és a Firefoxhoz hasonlóan az új generációs Edge böngészőből is olyan hathetente érkezik majd új főverzió. A jelenlegi béta Windows 7 / 8.1 / 10, továbbá macOS rendszereken futtatható, egyelőre 14 nyelvre fordították le a felületét, de rövidesen minden bizonnyal megkapja az összes elvárt lokalizációt. Magyarul még nem tud, de a magyar helyesírás-ellenőrzés már aktiválható benne.

Jó kérdés, hogy mikor érkezik majd meg az első stabil kiadása, erről még nem beszélt a vállalat.

A fejlesztése nyilvánvalóan rendkívül előrehaladott állapotban van, de egyelőre láthatóan nem teljesen funkciókész, például az online adatszinkronizációs szolgáltatása még nem támogatja az előzmények, a kiterjesztések, és a nyitott fülek szinkronizálását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!