Ez lehet a Radeon RX 570 utódja

amd radeon rx 5000 navi gpu videokártya
Így néz ki az AMD Radeon RX 5000 szériás videokártyákat hajtó Navi grafikus processzor
Vágólapra másolva!
Már Navi grafikus processzor dolgozik a termékben.
Vágólapra másolva!

Meglehetősen jól titkolja a belátható jövőben piacra dobni kívánt videokártyáit az AMD, csupán annyit tudunk tökéletesen biztosra, hogy a termékek a Radeon RX 5700 modellekben debütált Navi grafikus architektúráját használják majd. Szerencsére a CompuBench mérőprogram adatbázisának köszönhetően most fény derült a vélhetően következő körben piacra dobandó Radeonra.

AMD Navi GPU Forrás: AMD

A termék a Navi 14 grafikus processzort használja, amelyben a jelek szerint 24 számítási egység, ebből fakadóan pedig 1536 darab stream processzor található. A mérési eredmények szerint gyorsabb a Radeon RX 570-nél és a GeForce GTX 1650-nél, de alulmarad a GeForce GTX 1660-nal szemben.

A vállalat 3 GB, 4 GB és 8 GB VRAM-mal is tesztelte a grafikus processzort, ezek szerint többféle mennyiségű videomemóriával is piacra kerülhet majd a videokártya. Ez nem túlságosan meglepő, a Radeon RX 570 is elérhető 4 és 8 gigabájtos kivitelekben.

A CompuBenchen felbukkant grafikus vezérlő végleges nevére nem derült fény, de észszerűnek tűnik, hogy a Radeon RX 5600-ként válhat majd hivatalossá.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!