Ez lehet a Radeon RX 570 utódja

2019.08.29. 16:06

Már Navi grafikus processzor dolgozik a termékben.

Meglehetősen jól titkolja a belátható jövőben piacra dobni kívánt videokártyáit az AMD, csupán annyit tudunk tökéletesen biztosra, hogy a termékek a Radeon RX 5700 modellekben debütált Navi grafikus architektúráját használják majd. Szerencsére a CompuBench mérőprogram adatbázisának köszönhetően most fény derült a vélhetően következő körben piacra dobandó Radeonra.

AMD Navi GPUForrás: AMD

A termék a Navi 14 grafikus processzort használja, amelyben a jelek szerint 24 számítási egység, ebből fakadóan pedig 1536 darab stream processzor található. A mérési eredmények szerint gyorsabb a Radeon RX 570-nél és a GeForce GTX 1650-nél, de alulmarad a GeForce GTX 1660-nal szemben.

A vállalat 3 GB, 4 GB és 8 GB VRAM-mal is tesztelte a grafikus processzort, ezek szerint többféle mennyiségű videomemóriával is piacra kerülhet majd a videokártya. Ez nem túlságosan meglepő, a Radeon RX 570 is elérhető 4 és 8 gigabájtos kivitelekben.

A CompuBenchen felbukkant grafikus vezérlő végleges nevére nem derült fény, de észszerűnek tűnik, hogy a Radeon RX 5600-ként válhat majd hivatalossá.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!