A Redmi Note 8 Pro lett az első, amibe 64 megapixeles kamerát építettek

Vágólapra másolva!
Messze nem prémium az első okostelefon, ami már 64 megapixeles kameraszenzorral dolgozik.
Vágólapra másolva!

A Xiaomi a várakozásoknak megfelelően a Redmi márkáján keresztül mutatta be a világ első olyan okostelefonját, amelyben már 64 megapixeles kameraszenzor dolgozik. A nagy érdekessége az a dolognak, hogy a Redmi Note 8 Pro egyáltalán nem prémium termék.

Erről árulkodik a mindössze 195 dolláros vételára is. A Redmi Note 8 Pro a Samsung 64 megapixeles ISOCELL Bright GW1 képkezelő szenzort használja, és négy képpontot egyesítve 16 megapixeles fotókat garantál. Elméletileg kevés fény mellett is világos eredményekkel.

Forrás: Redmi

A hátlapra persze további kamerák is jutottak, összesen négy van. Akad egy 8 megapixeles ultraszéles, egy 2 megapixeles mélységérzékelő és egy 2 megapixeles makrókamera is. Az előlapra egy 20 megapixeles szenzort építettek.

A 6,5 hüvelykes, full HD+ kijelző alatt MediaTek Helio G90T chip, 4500 mAh-s akku (18 wattos a gyorstöltés) rejtőzik, 6 GB RAM-mal és 74 GB tárhellyel, de létezik erősebb modell is.

A készülék sima változata a Redmi Note 8 lett, Snapdragon 655 chippel, 6,3 hüvelykes kijelzővel és 4000 mAh-s akkuval, „csak" 48 megapixeles fő kamerával.