80 éve tört ki a II. vililágháború: íme 5 ingyenes háborús játék mobilra

II. 2. világháború, játék, mobil, ingyenes
A világháborús játékok nagyon népszerűek a mobilokon.
Vágólapra másolva!
A mostanra szürreálisan hatalmassá duzzadt mobilos játékkínálatban természetesen megtalálhatóak a II. világháborút feldolgozó, ebben a történelmi környezetben játszódó programok is. Ahogy az már lenni szokott, ezen appok legtöbbje katasztrofális fércmű, de azért szerencsére akad néhány remek stuff is a netszemét között. Ezekből válogattunk ki ötöt, így emlékezve az emberiség történelmének egyik sorsfordító időszakára. A játékok szomorú aktualitását az adja, hogy 80 éve tört ki a II. világháború.
Vágólapra másolva!

World War Polygon

A világháborús appok között rengeteg a belső nézetes lövöldözős anyag, és ezt a vonalat képviseli a World War Polygon is. A kissé szokatlan, de egyébként remek vektorgrafika jó alapokat teremt, és a kezelés is rendben van.

A World War Polygon kiemelkedő FPS. Forrás: Origo

Hagyományos módon egyjátékos küldetéseket kell végrehajtani, úgy, hogy viszonylag szabadon mozoghatunk az egyes pályákon. Természetesen rengeteg fegyver közül lehet válogatni, vannak társaink is, szóval tényleg egy király kis játék ez!
Android, iOS

World War Heroes

A World War Heroes szintén a belső nézetes lövöldözős anyagok sorát erősíti, de ennyiben ki is merült a hasonlóság. Itt ugyanis egy totálisan multiplayer módra kihegyezett játékról van szó. Azaz küldetések nincsenek, történet nincs, ehelyett random dobál be minket különféle kisebb térképekre a szoftver, ahol mindenki mindenki ellen küzd vagy csapatok aprítják egymást, addig, amíg valaki el nem éri a 30 találatot.

A World War Heroes az egyik legjobb multiplayer típusú második világháborús játék. Forrás: Origo

Természetes a ma már kötelezőnek mondható elemek nem hiányoznak, szóval lehet és kell is folyamatosan fejlesztgetni a fegyvereinket, amire "igazi" pénzt is költhetünk. A grafika egész jó, és a pályák már ismerősek lehetnek a klasszikus PC-s játékokból. Azaz van itt romos orosz város, francia falu templommal, német város és a többi megszokott környék. Az irányítás remek, épp úgy, mint a hangok, szóval mindent összevetve a World War Heroes is teljesen rendben van. Aki egy kis agyatlan hentelésre vágyik, annak bátran ajánljuk!

Android, iOS

Siege: World War II

Manapság iszonyú népszerűek a háborús tematikájú stratégiai játékok is, amelyekből annyi van, mint a nyű. Viszont az is igaz, hogy ebben a stílusban nehezebb maradandót alkotni, mert hát nem lehet csilivili grafika mögé elbújtatni az ötlethiányt, a kiegyensúlyozatlanságot, és a borzasztó kezelést. Azért nem kell félni, itt is van néhány egészen használható alkotás. Itt van például a Siege: World War II, amely a "csapatindítós, toronylevadászós" programok sorát erősíti. Létre kell hoznunk egy különféle egységekből álló "paklit", és ezeket a csapatokat kell a harcmezőre vezényelnünk, magát a harcot pedig már lejátsszák maguk között.

A Siege: World War II a stratégiai játékok sorát gyarapítja. Forrás: Origo

A trükk abban van, hogy okosan ki kell találni, hogy mikor, milyen egységet érdemes csatába dobni, illetve hogy hogyan gazdálkodjunk a szintén rendelkezésünkre álló olyan kiegészítő eszközökkel, mint például a tüzérség vagy a szögesdrót. Az ilyen típusú játékokhoz hasonlóan itt is a játékosra van bízva, hogy a nyersanyagait felhasználva az egyes egységek közül mit fejleszt, mire helyez hangsúlyt, illetve egyáltalán, hogy milyen kombinációjú hadsereget állít össze belőlük. A grafika nem valami nagy szám, a kezelés jó, és magát a játékmenetet is normálisan kitalálták. Iszonyú mennyiségű időt lehet elszórakozni, amíg végigmegyünk az összes pályán, amelyek értelemszerűen egyre nehezebbek lesznek. Emellett pedig van mód arra, hogy valódi hús-vér emberek ellen is játsszunk. Aki szereti az agyát tornáztatni, annak érdemes megpróbálkoznia a Siege: World War II-vel!
Android, iOS

Second World War

A Second World War szintén a stratégiai kategóriába tartozik, de a játékmenet, a grafika és a felépítés is teljesen más, mint a Siege esetében. Itt izometrikus nézetből, azaz felülről-oldalról látjuk a csatateret, ahol az egyes egységeinket valós időben kell ide-oda vezényelnünk. Tehát a játékos mondja meg pontosan, hogy hova menjenek, mit csináljanak.

A Second World War egy valós idejű (RTS) stratégiai játék. Forrás: Origo

Azaz egy ízig-vérig RTS játékról van szó, amelyből nem hiányzik a bázisépítés, és az egységek fejlesztése is. A hagyományos egyjátékos kampánymód mellett van arra lehetőség, hogy online csatázzunk mások ellen. A feladatok nagyon jók, változatosak, a kezelés hamar elsajátítható, és a program magyar nyelven is kommunikál. Ezt is nagyon szeretjük!
Android, iOS

Warplanes WW2: Dogfight

Ha második világháború, akkor természetesen nem maradhatnak ki a szimulátorok sem! A Warplanes WW2: Dogfight az egyik legjobb ilyen típusú játék, köszönhetően a remek irányításnak (akár a telefon döntögetésével is vezérelhető a gép), és az egészen remek grafikának.

Ez az app magyar nyelven is kommunikál. Forrás: Origo

A Dogfight kifejezetten hangulatos, olykor kifejezetten nehéz, de még a kezdők számára is sok sikert tartogat. A hagyományos offline, azaz gép elleni csaták mellett van mód arra, hogy a neten keresztül közösen küzdjünk más emberek oldalán, illetve más emberek ellen.
Android, iOS

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!