Még idén megszűnik a UPC Mobil

laptop notebook internet bögre kávé tea iroda
Vágólapra másolva!
Nem kell megijedniük a meglévő előfizetőknek.
Vágólapra másolva!

Olvasóink java mostanra jó eséllyel hallotta a hírt, hogy hazánkban a Vodafone tulajdonába került a UPC, az előbbi pont tegnap jelentette be az első olyan promóciókat és előnyöket, amelyeket igénybe vehetnek a cégek közös ügyfelei. Eddig tisztázatlan volt, hogy az egyesülés után mi történik hazánk legnagyobb virtuális mobilszolgáltatójával, a májusi adatok alapján 116 ezres előfizetői táborral rendelkező UPC Mobillal, de szerencsére most tiszta víz került a pohárba.

A kép csak illusztráció Forrás: Burst / Pexels

A sejthetőnek megfelelően a UPC Mobilnak nincs jövője, az egyébként a Vodafone mobilhálózatát használó szolgáltatás csomagjainak az értékesítése elméletileg október 1-gyel fog megszűnni. A gyakorlatban viszont nyilvánvaló, hogy már most sem kíván új ügyfeleket leigazolni a UPC: minden mobilos ajánlata eltűnt a weblapjáról, helyette az érdeklődőket a Vodafone webhelyére próbálja átterelni a szolgáltató.

Szerencsére a UPC Mobil weblapjára kikerült egy új rész, amelyben tájékozódhatnak a meglévő ügyfelek, hogy mi lesz az előfizetésükkel.

A GYIK szerint a havidíjas előfizetéssel rendelkezők a hűségidejük lejártáig változatlan feltételek mellett vehetik igénybe a UPC Mobil szolgáltatást, plusz lehetőségük van átmenni a Vodafone-hoz.

Itt három lehetőség van. Ha az ügyfelek nem fizetnek készülékre felvett törlesztőrészletet, akkor azonnal átmehetnek, ha viszont törlesztőt kell fizetniük, akkor csak a készülék fennmaradó díjának a rendezése után vándorolhatnak. A fennmaradt összeget kifizethetik egyben, vagy egyszerűen megvárhatják, amíg lejár az eredeti szerződés részletfizetési konstrukciója.

A harmadik opció, hogy amennyiben rendelkeznek a mobilszolgáltatáson kívül bármely másik otthoni UPC-s szolgáltatással, akkor a meglévő részletfizetésük megtartása mellett is átmehetnek a Vodafone-hoz.

Természetesen számhordozásra lehetőség van, így amennyiben az ügyfelek átmennek a Vodafone-hoz (vagy valamelyik riválisához), akkor megtarthatják a UPC Mobil előfizetésükhöz hozzárendelt telefonszámot.

A belátható jövőben a UPC minden mobilelőfizetőjét meg fogja keresni, hogy tájékoztatást adjon a kialakult helyzetről, és akciós ajánlatokkal próbálja átterelni őket a Vodafone ölelő karjaiba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!