Megérkezett a Samsung Galaxy A90 5G

Vágólapra másolva!
Hivatalosan is bemutatkozott a készülék, ami 6,7 hüvelykes kijelzőt, csúcslapkát és 48 megapixeles kamerát hozott.
Vágólapra másolva!

A Samsungnak eddig három 5G-s okostelefonja volt: a Galaxy S10 5G, a Galaxy Note 10 5G és a Galaxy Note 10+ 5G. Ezek mindegyike erősen prémium, ezért ideje volt, hogy egy elérhetőbb modell is megérkezzen. Ez lett a sokat pletykált Galaxy A90 5G.

A középkategóriás, de prémium tulajdonságokkal rendelkező mobilba Snapdragon 855-ös csúcslapka került, 6/8 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel. A 6 GB-os modellnél a tárhely bővíthető.

Forrás: Samsung

Az Android 9 Pie-t futtató készülék egy 6,7 hüvelykes full HD+ felbontású Super AMOLED Infinity-U kijelzőt kapott, beágyazott ujjlenyomat-olvasóval. A kivágásban egy 32 megapixeles szelfikamera található.

A hátlap egyedi mintázatot kapott az üveg alatt, és itt van a tripla kamera, amelynek az alapja egy 48 megapixeles szenzor. Ezt egy 8 megapixeles ultraszéles és egy 5 megapixeles mélységérzékelő kíséri.

A Galaxy A szériában először már a Samsung DeX is támogatott, a 4500 mAh-s akku pedig 25 wattos gyorstöltést támogat. Az árak sajnos ismeretlenek, ahogyan az is, hogy Dél-Koreán kívül pontosan mikor jelenik meg a mobil.