Jön a sötét téma az androidos Gmailbe

gmail
Gmail
Vágólapra másolva!
Egyes mobilozóknál már bekapcsolható a színséma.
Vágólapra másolva!

Szép lassan a Google összes mobilos alkalmazásába meg fog érkezni a sokak által kedvelt sötét mód, a napokban a Gmailben válik elérhetővé a lehetőség. Az alkalmazás esetében különösen hasznos a sötét mód, hiszen nem szokatlan a lámpaoltás utáni levélolvasgatás, ilyenkor jól jön a szemet kisebb mértékben terhelő, a melatonintermelést kevésbé megzavaró grafikus téma.

A legutóbbi újratervezése óta minden eddiginél vakítóbb az androidos Gmail alapértelmezett felülete a sötétben Forrás: Google

A sötét mód az androidos Gmail hírünk írásakor éppen legújabb (2019.08.18.267044774) verziójától kezdve kapcsolható be, azonban az opció megjelenését a Google-nek szerveroldalon is engedélyeznie kell. Éppen ezért is hiába van már telepítve a mobilon vagy a tableten az alkalmazás kérdéses változata, még nem biztos, hogy aktiválható benne a sötét téma.

Amennyiben a Google minden akadályt elgördít a sötét téma bekapcsolása elől, akkor a főmenü → Beállítások → Általános beállítások lapon jelenik meg a színséma kiválasztására lehetőséget adó beállítófelület. Három opció lesz benne: világos téma, sötét téma, és rendszerszinten beállított téma.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!