20 terabájtos a WD új merevlemeze

western digital utrastar dc hc650 merevlemez hdd
Western Digital Utrastar DC HC650 (20TB)
Vágólapra másolva!
Például az online streamelésben utazóknak ideális a termék.
Vágólapra másolva!

Ugyan a fogyasztói piacról már erősen kikopóban van a merevlemez, de cserébe egyes online szolgáltatásokat nyújtó cégeknek minden eddiginél több és olcsóbb tárhelyre van szükségük. A Western Digital éppen ezért továbbra is gőzerővel fejleszti a számukra ideális tárolómegoldásokat, az idei év végén a kiválasztott partnerei megkapják az első 20 terabájtos (olyan 20 ezer gigabájtos) merevlemezének első mintapéldányait.

Western Digital Utrastar DC HC650 (20TB) Forrás: Western Digital

A Western Digital Utrastar DC HC650 modellt elsősorban az online tartalomstreamelőknek vagy letöltőszolgáltatásoknak ideálisak. A termék korrekt szekvenciális olvasási sebességet nyújt, azonban a szekvenciális írási sebessége, továbbá a véletlenszerű olvasási és írási tempói egyáltalán nem lenyűgözőek.

Viszont ezek a karakterisztikák nem különösebben fontosak a célközönsége számára, a merevlemezt „írd egyszer, olvasd sokszor" típusú felhasználásra tervezték.

Az UltraStar DC HC650 kereskedelmi forgalomban nem lesz kapható, kizárólag vállalati ügyfelek rendelhetnek majd belőle, így az egységenkénti tipikus árát sem árulta el a Western Digital.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!