Örülhetnek egyes Radeonok tulajdonosai

xfx radeon rx 590 fatboy videokártya
XFX Radeon RX 590 Fatboy
Vágólapra másolva!
Számos régebbi modellen is elérhetővé vált a játékok képének élesítése.
Vágólapra másolva!

A Navi grafikus architektúrát használó Radeon RX 5700 és 5700 XT kártyák egyik érdekes újítása a Radeon Sharpening Filter nevű találmány. Az alacsony rendszerigényű képszűrő a gamereknek lett kitalálva, képes észrevehetően kiélesíteni a DirectX 9, a DirectX 12, továbbá a Vulkan grafikus programozási felületeket használó játékok képét.

XFX Radeon RX 590 Fatboy Forrás: XFX

Némi meglepetésre most bővült a képélesítési funkciót támogató videokártyák köre, a csütörtök este kiadott Radeon Software 19.9.2 drivertől kezdve és Windows 10 rendszeren a Radeon

RX 470 / 480 / 570 / 580 / 590 modelleken is bekapcsolhatóvá vált.

Viszont használni sajnos csak az újabb játékokban lehet, a régebbi kártyákon a DirectX 12-re és a Vulkanra limitálódott az API-támogatás.

A filtert támogató kártyák bővítése mellett a legújabb Radeon Software persze néhány hibajavítást is hozott, továbbá optimalizációkkal növeli a Borderlands 3 sebességét, a Radeon RX 5700-as kártyákon a 16 százalékot is elérheti az FPS-javulás.

A legújabb driver letölthető az AMD webhelyéről és az ORIGO Szoftverbázisról, vagy telepíthető a Radeon Beállítások alkalmazáson át.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!