Októbertől tesztelhető a Chernobylite

farm 51 chernobylite
Chernobylite
Vágólapra másolva!
A STALKER rajongóinak biztosan felkelti az érdeklődését.
Vágólapra másolva!

A lengyel The Farm 51 bejelentette, hogy október 16-án megjelenik a jó ideje fejlesztett Chernobylite a Steam Korai Hozzáférésben. A hamarosan elérhetővé váló változat már végigjátszható, ám előreláthatóan 12-14 hónapba is beletelhet, mire tartalmilag véglegesedik. A korai hozzáférés során új helyszínekkel, karakterekkel, sztorielemekkel és mechanikákkal bővül majd.

Chernobylite Forrás: Area 51

A Chernobylite rendkívül hasonló a STALKER-hez: a csernobili 30 km-es zónában játszódik, a területen hemzsegnek a barátságos és kevésbé barátságos stalkerek, az ellenséges katonák, a szörnyek és az anomáliák. A sztori szerint a főhős annak idején az atomerőműben dolgozott, ám most visszatért, hogy 30 év után megkeresse a robbanás idején eltűnt barátnőjét, miután valamiféle másik dimenzión keresztül sikerült kapcsolatot létesítenie vele.

Ha jól értjük a helyzetet, akkor a Chernobylite nem nyílt világú, azonban hatalmas pályákon játszódik majd, amelyeket szabadon felfedezhetnek a játékosok. Szintén rendkívül érdekes, hogy a pályák alapját valódi helyszínek 3D-ben szkennelt változatai adják, így a STALKER-től eltérően nem szinte teljesen fiktív a környezete.

A Chernobylite teljesen single player, vannak benne szerepjátékos elemek, a játékosok döntései pedig következményekkel járnak, ezek fényében pedig több befejezése is lesz a kalandnak.

A tervek szerint a játék PC mellett konzolokra is megjelenik majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!